Kengkawan ( المرافقون )

Isnin, 18 April 2011

Rumah Dah Bersawang



lama tak menulis dalam blog aku ni. dah ada sawang rupanya. kena la sapu sikit umah ni. Jadi penolong jurulatih sepak takraw Kerian. Suasana agak kalut sikit. Sepanjang minggu ni ada latihan pusat. Balik umah jer dah letih. terus tak bukak blog.


Bermula hari Jumaat 15 - 17 April perlawanan sepak takraw peringkat Negeri Perak diadakan di Kuala Kangsar. Syukur dapat masuk separuh akhir. Buat anak didik aku, aku tabik dengan semangat dan ketahanan mental kalian.

Tapi cara persiapan tempat macam biasa jer. Minum air batu konsong je yg ada. Macam peringkat kampung jer layaknya. Apa yang didengar sungutan menyatakan "bajek ciput" duit tak der. Maksudnya peruntukan kecik dan buat persiapan kecik jer. Nak buat tuntutan pun rasa cam gayat jer.....

kata pak long : Majulah sukan untuk negara.

13 ulasan:

azieazah berkata...

Alahai... siannya. Takkan lah minum air batu kosong jer?

Kurang-kurang pun, buatlah oren ker, sedap skit bebudak tu nak bertanding.

Takpa, semangat kena kuat!

karatz berkata...

ntah ye paklong.main peringkat negeri patut air 100 plus kot.kekeke.xdo hal lah paklong,yg penting main best,tak kira kalah ke menang ke.

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum,

Semoga berjaya

pak long berkata...

salam buat AA...
bajek kecik cam tu la kan..janji appy

pak long berkata...

salam buat K....
tahun ni kalah...tunggu taun depan la pulak...huhuhu

pak long berkata...

salam buat akak..
mekasih banyak..

Aida Ali berkata...

Sukan untuk semua!!

MOBYDICK berkata...

Salam Paklong,setakat rumah bersawang
takper,jangan orang rumah kita bersawang sebab kita sibuk memanjang...kah..kah..

missgee berkata...

Pak Long,
Bersemangat bersukan berkobar2 sungguh..
Bagus..Bagus..Bagus..
Budak menang Pak Long pun tambah
sihat :)

n@m@n berkata...

pertandingan bola haritu pun macam main kat kampung je..padang sebelah je potong rumput..aduii..pastu cikgu² jugak jadi pengadil..

kata 1 pelajar 1 sukan, tapi bajet takde..p mana bajet?

MulutPayau berkata...

Assalamualaikum Pak Long..
Bajet ciput pun takkan lah bagi ais kosong jer..Sian kat budak2...Walau apapun..yg penting smngat kesukanan dlam diri budak2 tu..menang kalah adat dlam pertandingan kan....

picairin berkata...

bawak air sendiri dari umah lagi best cam tu..hehe... ok la.. better than tak da air langsung...hehe

mamawana berkata...

Hidup sukan untuk PakLong...heee

Mama dah jumpa Imam Mesjidil haram, Makkah. Silalah jeles yawww....

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/04/bertemu-imam-mesjidil-haram-makkah.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...