Kengkawan ( المرافقون )

Selasa, 1 Februari 2011

Zuraiwan giveaway – I love genting


Aku dengan ini cuba memberanikan diri untuk bertarung dalam cabaran Giveaway anjuran ceriterayanzur.blogspot.com.



Sebelum meneruskan pertarungan aku imbas kembali syarat-syarat pernyertaan:

syarat2nya mudah saja, korang hanya perlu;

1) Jadi follower blog nie....

2) Buat entry dengan tajuk seperti di atas dan letakkan banner (romantiss kitaorg ni..hehe) kat entry korang... then link back kat entry GA ni ye.....

3) Tinggalkan link entry korang kat ruangan komen entry nie..

Ok..syarat telah difahami.

Tuan-tuan dan puan-puan serta saudara-saudari sekelian. Sebagaimana biasa setiap penyertaan mesti diiringi dengan entri khas tentang tuan tanah kedaung. Tuan tanah mengarahkan membuat entri yang bertajuk....

"romantiss kitaorg ni"

Sidang pembaca sekelian,

Sebelum saya meneruskan hujah dalam entri saya ini, izinkan saya memberikan definisi "romantis" mengikut ISLAM.

Untuk mendapat suasana romantik ini Rasulullah SAW ada bersabda yang bermaksud: “Apabila pasangan suami isteri berpegangan tangan, dosa-dosa akan keluar melalui celah-celah jari mereka”.

Rasulullah SAW selalu berpegangan tangan dengan Aisyah ketika di dalam rumah. Baginda acap kali memotong kuku isterinya,mandi junub bersama, dan mengajak salah seorang dari isteri baginda pergi musafir (mengikut undian) untuk menambahkan lagi kasih sayang di antara mereka.

sumber : sini


Berdasarkan apa yang telah dihuraikan, maka saya lampirkan beberapa bukti tentang romantisnya pasangan ini. Sesungguhnya gambar akan menceritakan segalanya tentang romantisnya kita orang. Jom kita saksikan gambar-gambar berikut...

Oppssss....ada satu lagi bukti tentang "keromantisan" mereka. Enrti di bawah ini juga saya perturunkan sebagai bukti.




Sekian sahaja entri tentang tajuk khas GA Zuraiwan giveaway – I love genting
Akhir kalam, daku mendoakan moga kalian terus menjadi pasangan romantis dan sentiasa diberkati ILAHI.

Yang baik semuanya dari ALLAH dan yang kekurangan itu dari kelemahan saya.

Sekian, terima kasih.


kata pak long : ada rejeki menang GA ni..insyaalah.

8 ulasan:

Kunang-Kunang berkata...

Salam Pak Long,

Semoga berjaya dalam "Zuraiwan giveaway - I love genting".

pak long berkata...

salam.....
moga berjaya la hendaknya..lama tak menang GA...

princeduyong berkata...

hehe...semoga berjaya paklong...

pak long berkata...

salam..
mekasih banyak...

Ibu Ayra berkata...

gudluck paklong...entri yang sangat menarik...

pak long berkata...

salam buat ibu...
mekasih banyak....

zura@iwan berkata...

slm...

maceh sbb sudi join..

wahhh...entry menarik wpon x diminta...maceh sekali lg..hehe..

amin...mudah2an keromantisan km bdua bkekalan hendaknya....

gud luck pak long..

paklong id follower pak long ape? hehe

zura@iwan berkata...

wokeh2...dh jumpa id follower pklong...sorry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...