Kengkawan ( المرافقون )

Ahad, 13 Februari 2011

60kmj laju sangat ker....?


Bercakap bab saman ekor laju ni ada positif dan negatifnya. Kalau saman ekor laju dengan kelajuan 200Kmj tu betul la. Memang laju pun dan cukup berbahaya. Tapi yang paling aku “ralat” kena saman dizon had laju 60Kmj. Saman yang dicatat 70Kmj. Punya la rasa tak puas hati.

Aku rasa kelajuan 60kmj tu patut dikaji semula. 60kmj slow sangat. Tak tau la kalau org tak biasa bawak kereta. Aku rasa tak dak manusia yang bawak dengan kelajuan macam tu. Kekandang tu kawasan had laju 60 kmj ni jauh sangat sempadannya. Aku berdoa bahawa kelajuan 60kmj ni patut dinaikkan kepada 70kmj. Tu aku rasa sesuai sangat.

pesan pak long : bawak kereta leklok....

36 ulasan:

Cikgu Den berkata...

pernah juga kena saman ekor nie
sebab tak ikat tali helmet
huhu

Ipv4 to Ipv6

azwandengkil berkata...

Saya juga pernah saman utk kelajuan sama dan sehingga kini masih belum menjelaskannya. Tunggu la sampai nak renew roadtax dah tak boleh nnt baru la saya jelaskan.

A.s.t.i.n.a berkata...

laju tuu.. 40 pun dah laju..

LINDA berkata...

laju............kalau naik basikal..hehe!

DiaUmaiNiNaz berkata...

Salam cikgu Paklong...hehe kena saman ek..tu la..dah biasa laju cmtu lakan...tapi dinaz pon sama juga cuma tak penah kena lagi, bkn cakap besar la...memang tak patut pon kelajuan 60kmj tu...up sikit la mcm kata cikgu tu...hengat pompuan takut ke bawak laju...tgk kaki la yg tekan padel tu..haha gurau je ptg2 cengini.

AISHA INANI berkata...

pak long aku rasa saman kena tukar.
saman bg saper2 yang merbahaya!
kadang2 ada org dia tak reti bawak slow lekas jek nak sapu blkg org.
cthnya aku, kalo aku bwak slow konpem nak eksiden....... adoi laa kan... huahh

LIPISLADY berkata...

Sallam,
tak patut juga yee, bawak 70km/j pun kena saman, nak buat macam mana dah aturan dia.

Kunang-Kunang berkata...

Salam Pak Long,

Laju atau tidak mungkin terpulang kepada pemandunya.

+++uchi+++ berkata...

60kmj laju?? x laju pun paklong..uchi pun bwk lebih dr 60kmj..

pak long berkata...

salam cikgu..
kena saman duit melayang..

pak long berkata...

salam azwan...
sama la ngan kita...tunggu kalau tk leh isu rtex baru bayar saman

pak long berkata...

salam astina..
hahaha..terpulang pada individu

pak long berkata...

salam linda...
kalau geng letour laju tu...

pak long berkata...

salam naz...
jom kiter race..hehehe

pak long berkata...

salam aisha...
kena berani la bawak laju sikit..baru lu gempaq sis

pak long berkata...

salam LL...
dah undeng-undeng...kena ikut

pak long berkata...

salam akak.
semua bergantung pada yg pegang stereng kan kak

pak long berkata...

salam uchi...
waaa....boleh celen race kalau cam tu...bila nak race uchi...?

iBu...gUru berkata...

as salam pak long............ baru settle 8 saman.. semua kat sg bogak. ada satu hari tu p kena balik pun kena. tapi nasib baik gak ada org .........

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

***comment out of topic.

pak long meh try tengok tutorial ni rasanya lagi ok kalau pak long guna kotak komen macam ni..

LINK:

TUTORIAL CARA NAK ASINGKAN KOTAK KOMEN

strawberry berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://ting-tong99.blogspot.com
http://hasmeehaslina.blogspot.com/
http://smkdatukbahaman.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

Nori berkata...

Salam pak long.
Rupanya kena klik kat gambar pak long baru sampai .. klik kat respon komen keluar mesej yang tak boleh masuk ke blog pak long la! :(
Kita dah malas bawa kete.

DiaUmaiNiNaz berkata...

lawa jam xsesize paklong tu...

kulaan berkata...

Nak wat cam ne..saman ekor adalah bisnis...saya penah tengok kat balai polis..diaorang tulis kat white board mesti cari 1 hari 50 saman..Dan saya pernah kena saman ekor sebanyak 11 saman...sume sy da setel..tapi saya x halal dunia akhirat..kerana perbuatan meka umpama perompak ..meka menyorok dalam semak samun menunggu mangsa...hampeh!!!!!

kella berkata...

haah paklong.. jalan straigh lurus.. tiada kereta.. nak bawak 60 ke?
ish ish... tak logik..
apapun pandu dengan selamat.. :)

Zura berkata...

suka bawak kete laju bila jalan clear...hehehe...sbb kalau bwk slow mata ngantuk...

pak long berkata...

salam stroberi....
terima kasih sudi singgah kat blog ni..
moga ada hikmahnya

pak long berkata...

salam kak nori...
maap la kalau ada kesusahan kat blog ni..

pak long berkata...

salam dina...
jom kita xsesaiz..

pak long berkata...

salam kulaan...
arito ako kana saman ekong sampao RM400..bilang tetangis bebayar

pak long berkata...

salam kella...
memang slow kan kalau jalan lurus bawak 60kmj

pak long berkata...

salam zura...
tepat tu..mata mula ngantok..tambah kena sejuk ekon...

Nor Moscow berkata...

rindunya nak bawak keta laju2..dedulu pergi kerja dari bandar seri putra bangi ke hospital putrajaya..ikut teras jenang..keta tak byk..bolehlah bawak laju2 sikit utk cepat sampai rumah,..

pak long berkata...

salam.
skrg ni keter dah banyak...dok kg pun kena hati-hati...takut dilanggar keter

ïêmå å¢klê§ berkata...

ayah kita bawak 60. rase cam nak tolak je kete 2

pak long berkata...

salam iema..
memang slow kan eima....boring jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...