Kengkawan ( المرافقون )

Sabtu, 19 Februari 2011

25 info tentang aku...

Jenjalan kat blog Fa10. Baca jawapan TAG dia. Memang best. Diakhir kalam dia mencatat.....sapa baca entri ni buat la TAG. Jadi best jugak TAG ni…maka aku jawap la TAG ni…25 info tentang diri aku...


1. Nama : Karim b. Ishak – nama paklong sebab yg sulung dalam keluarga


2. Status : berkahwin – dengan sorang misi.


3. Negeri asal : Perak – Selinsing spg 4 semanggol.


4. Pekerjaan : Guru sek rendah jer.

5. Tahun mula mengajar : Januari 1988. Di Tanah merah kelantan


6. Jawatan sek sekarang : Guru biasa – Guru berperot besar....hehehehe

7. Hobi : Hobi jadi duit – tangkap ikan dan jual..dapat duit

8. Kelebihan : Boleh buat keja kampong…mai la keja apapun


9. Bilang keluarga : 2 orang….keluarga kecik


10. Pekerjaan Mak-ayah : buat bendang dan keja laut

11. Keja kalau waktu cuti : pi kelaut atau memukat ikan sepat

12. Perbezaan dulu dan sekarang : Dulu slim..sekarang 4 kali ganda..hehehe

13. Barangan Jenama: memang suka barang ada brand….terutama barangan adidas.

14. Saiz pakaian : sekarang ni XXXL…

15. kengkawan rapat : kat sekolah ada sorang…skrg keja kat Ipoh.



16. Prinsip hidup: semua menurut syariat ISLAM

17. Sikap kebapaan : memang ada..sebab tu boleh ajor sek rendah.


18. Pegangan dalam hidup : kita orang tak suka susahkan orang.

19. Pakaian kenangan : baju jemana adidas…skrg harga dah mahal sangat

20. Pakaian kerja: pakaian PJ sebab ajor PJPK.

21. Pakaian jalan-jalan : yang sesuai…suka sluar trek dan baju T

22. Persiapan perayaan : buat yang mana wajib jer..

23. Pendapat tentang isteri : suka situasi menang-menang

24. Tarikh perkahwinan : 23 Disember 1992.

25. Bilangan anak : 3 jer..dah tutup kedai.


"sapa yang baca TAG aku ni....maknanya anda sudah di TAG."

Kata pak long : kalau kena TAG...paham-paham jer la...kena buat la tu...

16 ulasan:

fa10 berkata...

PJ skrg dah jadi PJPK ye? makin panjang la pulak..
patut la pak long suka pki baju T.. cikgu PJPK rupanya.

A.s.t.i.n.a berkata...

Salam Pak Long.. No 1 tu best! pak Long hebat berjaya memujuk JPN tukar gambar cenggitu.. hahaha lucu PakLong..

pak long berkata...

salam fa10...
makin lama fatin tinggal dunia pendidikan macam-macam perubahan..

pak long berkata...

salam buat astina...
best kan kalau IC kita boleh letak pic cinoni....

cikgu isza berkata...

dah pernah buat paklong..

janganlah tulis guru sekolah jer..
mesti bangga paklong..

pak long berkata...

salam buat cikgu iza...
tentu best kan dapat TAG cam gini

❤NazirahMoktar❤ berkata...

lawak la..heheh..okey ape bertukar saiz,asalkan sehat :)

pak long berkata...

salam buat nazirah...
betul tu....saiz tukar...modal kena besar...janji appy

AYuNG berkata...

ha...baru tau....
paklong nih cikgu rupanya...:D

pak long berkata...

salam buat ayung..
ala cikgu kecik sekolah rendah jer yung....
moga ayung appy selalu

Meera berkata...

nasib baik saya tak baca :p

faradeeba berkata...

comel na bini pak long.
hehehe

kite tk tak baca pun tag nih, tgok je. jd tk pyh buat lah kan.
lalala~
haha :P

pak long berkata...

salam buat Meera..
tengok tak kena tag..baca baru kena..ko memang pandai meera

pak long berkata...

salam fara...
tengok tak kena..cuma baca yg kena..
caya la fara...mekasih singgah..

MaSLiNa berkata...

Adeii.. sah² la saya kene setelkan tag ni.. sbbnya saya pi baca sampai habis.. apa² pun seronok baca jawapan tag PakLong ni.. hahaha... lawak dalam serius.. i loikeee (terpaksa guna bahasa budak² moden skang ni, budget takmo ketinggalan zaman.. hehehe :p)

Taufiq Tiramisu berkata...

detail pak long bagi..
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...