Kengkawan ( المرافقون )

Ahad, 2 Mei 2010

“Tak Kenal DaHLia Maka Tak Cinta Versi pak long ”


Aku nak meriahkan kontest anjuran cik Dalhia. Tapi versi aku kali ni tentang apakah blog ini menepati piwaian berblog sebagimana yang selalu ditulis oleh blogger terkemuka. Bertolak dari sinilah menyebabkan aku cintakan blog cik Dahlia. Waaa....cintan-cintun la pulak...



1. Respon terhadap komen dan email pembaca di blog anda.

Ciri-ciri ini memang dilakukan oleh cik dahlia...memang patut la dia glemour.




2. Baca & tinggal komen di blog lain.

memang cik dahlia ni seorang blogger yang mesra pelanggan. tengok ada bahan bukti komennya kat blog aku.




3. Jadilah diri anda sendiri.


Memang cik dahlia jadi dirinya sendiri. Gaya penampilannya sememangnya digarap dalam entri bahawa inilah cik dahlia yang sebenar...caya cikgu dahlia.


4. Isi entri yang padat dan menarik.

Semua entri yang dititipkan menarik. Pelbagai tajuk boleh kita dapati dalam blog cik dahlia.Cakap jer nak tajuk apa...semua ada. Tak caya pi la cek entrinya..tu pun kalau mampu..banyak giler bib entrinya...




5. Design dan layout yang menarik.


Bab ni aku nak komen sikit. Aku tak minat layout header yang baru ni. Aku lagi minat dengan layout header yg lama....ni aku cakap secara jujur. Lantak la kalau dia nak berkecil hati dengan aku..aku dah cakap yg sebenar.





6. 1 entri 1 gambar.


Boleh dikatakan cik dahlia ni cukup mementingkan kreatif. Setiap entri mesti ada gambar untuk pembaca menjamu mata. Ni aku puji. Puji ni kes nak beli jiwa penganjur kontest.




7. Menganjurkan Contest.

Cik Dahlia memang ada menganjurkan kontest. Ni sebagaian dari contest yang dia anjurkan. sebelum ni banyak dah contest yg diadakan.



基于证据,我bawak妮。因此,适当的标题似乎进入我kontest“我不知道爱大丽花但龙先生的版本。”因此,要了解一个人,我们一定要涂的证据是相当严重和细眼的眼睛清澈明亮。

Ni terjemahan dalam bahasa melayunya..

Berdasarkan bukti-bukti yang aku bawak ni. Jadi rasanya sesuai la entri aku dengan tajuk kontest "tak kenal Dahlia Maka Tak cinta Versi Pak Long". Jadi untuk mengenali seseorang tu kita pasti memerlukan bukti yang cukup jelas pada pandangan mata kasar dan mata halus.


25 ulasan:

DaHLia berkata...

salam paklong..

wah hari tu baca lain, ni baca lain :)
bagus gak sbb dari sudut yg berbeza...

* header tu memang nk kena ganti baru..hahaa... gitu laa budak failed SENI REKA masa sekolah..haaha

p/s: Thanks ya Paklong :)

helena's berkata...

salam paklong..

wow paklong pon sama-sama kreatif lah..suke je saya baca..

aRoL berkata...

salam,
pandai pak long ambil hati cik dahlia ye, nanti saya pun nak g jalan-jalan kat blog cik dahlia..

Nazatul shima berkata...

salam pak long..hehee..nak kenal la jgk ngn kak dahlia ni..cikgu ey..bez kan jadi cikgu..:)

maiyah berkata...

kontes ke.. wat promo ni hehe.. tp mmg sempoii

pak long berkata...

salam..
haah kena tukar menda tu...atau ambik header lama tu....baru cun.

pak long berkata...

salam buat cik hel...
cik hel pun lagi krestif...tu yang suka baca blog cik hel...en3 slamber dan sempoi..

pak long berkata...

salam buat arol...
kena baca blog tu...cikgu tu memang rajin buat en3...pi la blog dia tu..

pak long berkata...

salam baut cik shima..
kalau shima baca blog dia memang sempoi...macam-macam ada...cikgu berwawasan tu...

pak long berkata...

salam buat maiyah..
kontest yang sempoi...cik dahlia punya kontest memang mencabar..

Aida Ali berkata...

Pak long memang rajin, sebab tu ramai peminat. Hidup Pak Long & cik Dahlia!

pak long berkata...

salam buat akak..
mekasih banyak kak...
saja suka-suka..
buat kak aida..moga terus ceria

Nida berkata...

Wah....pandainya mengayat..hehe. Tapi n3 ni memang best, good luck :)

pak long berkata...

salam buat nida...
ni la ayat power namanya...hehehehe

azieazah berkata...

Wahhh bestnya ada pujian dan komen...

Moga berjaya PAKLONG...

pak long berkata...

salam buat azie...
puji tu nak beli jiwa penaja..mana tau memang..
buat azie..moga terus ceria

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

salam pakl0ng :-)


sem0ga berjaya ekeke.

POSH76 berkata...

glemer cik dahlia ni hehe

tehr berkata...

paklong join gak - sama la kita - bg sokongan sesama kita

pak long berkata...

salam buat misslolly..
mekasih banyak...cik lolly bila nak buat kontest

pak long berkata...

salam buat POSH76...
nak numpang glemor cik dahlia...mana tau untung boleh sama glemour...hehehe

pak long berkata...

salam buat tehr...
kita sokong cik dahlia..bagi dia punya kontes meriah

DaHLia berkata...

alahai...terima kasih bebanyak yang sudi memeriahkan..ngah pelik ni sebab peserta semua lelaki2 hot..hehe

aizuddin.com berkata...

gud lak bro...

Tanpa Nama berkata...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...