Kengkawan ( المرافقون )

Jumaat, 30 April 2010

Tag Wasiat Misteri


1.Thank & link the person that gave you the cow (JGN LUPA COPY PICTURE Kat atas tu SEKALI)

Memang boleh dijadikan rekod. TAG suruh jadi penjaga lembu. Aku dapat TAG ni dari cik Dahlia. Tak percaya korang pi la tengok blog dia.Tu yang kat bawah tu header blog cik Dahlia...cewahhhhhh..promisi lagi ualls...


Besama ini aku kepilkan surat penghargaan buat cik Dahlia.



2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active ...

Tapi aku nak bagi 6 jer...

Oleh yang demikian aku nak bagi 6 orang jelitawan ni jadi jutawan menjaga lembu….

mereka ialah :





















3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat

kampung sipening lalat ambo tak tahu..

kalau kedai lalat ambo tahu... di KLATE..



4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv

1. Bulatkan mata supaya lebih kosenteret pada cerita kat TV

2. Hayati pemandangan dalam cerita tu

3. Makan apa sahaja yg boleh dingap....



5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan


1. Batil pisang.


2. Wadai kiping


3. Wadai Kalkatar



6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK


7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

OK..yang ni MEM aku....ni la pilihan arwah mak aku. Aku bahagia bersamamu...jiwang merewang lak aku...hehehe


Ok dah setel aku jawab TAG wasiat ni. Kepada yang kena TAG Wasiat ni kena pikir la sejuta kali..nak buat ker tidak....

KATA TOK NUJUM : Wasiat wajib kena selesaikan.

32 ulasan:

iBu...gUru berkata...

salam pak long
pak long saja nak tayang wadai kalkatar tu............sok kena p cari kat batu 5

pak long berkata...

salam...
pasai depa tanya makanan pelik tu...kita bagi la wadai tu...hehehehe

n@m@n berkata...

nasib baik tak kena jaga binate tuh..hehe

pak long berkata...

salam buat naman..
kawey nok buie ko orey tino suruh jaga menatey ni...hehehe

cikgu isza berkata...

sayang maklong juga :)

kirim salam kat dia..

azie berkata...

alamak dpt wasiat dr pak long.. pak long len kali kalu nk tgl kn wasiat, tgl la byk2 skit lembu nye.nak2 100 ekor ke. hehehe.. pak long Wadai kiping tu ape?? huhuhu

pak long berkata...

salam buat cikgu...
salam cikgu akan dikhabarkan..insyaalah..
moga terus ceria

pak long berkata...

salam buat azie...
wadai kiping tu macam kuih puteri mandi....tu makanan org banjar..huhuhu

DaHLia berkata...

cayalah pak long!!! :)

pak long berkata...

salam buat cik dahlia..
wa lagiiii caya lu cik dahlia..huhuhu

Norgadis Labuan berkata...

Salam cikgu...
Hahaha gelak dulu... Hahaha gelak lagi kuat. Nampaknya kena wasiatkan jaga lembu, macam tau2 je anak saya semua pompuan. Betul kata azie, lain kali lembunya biar banyak, senang nak buat kenduri kawin, tak payah minta dari bakal menantu hehehe...
Kirim salam dengan "mak long" jarang nampak wajahnya kat blog cikgu...

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

salam pak long...
pelik la nama kuih tu, kat mana jumpa?
dapat gak tgk buah hati pak long...

pak long berkata...

salam buat nor...
nor kena la jaga lembu tu..hehehe.jangan marah aa...
haah ni pertama kali kita letak pic mak long kat blog..

pak long berkata...

salam buat zana...
ni semua kuih org banjar...kalau ada kengkawan org banjar tanya la kuih tu..diorang mesti tahu...

joijoi80 berkata...

wasiat...paklong...hahaha..nasibla paklong x kata..sapa2 baca wasiat nih..kena buat tag....huh naya...

jane berkata...

batil pisang tu mcm best je pklong

>_________*

maiyah berkata...

pas ni bleh main ngan lembu hehe

pak long berkata...

salam buat joijoi...
haah kan..kalau sapa wasiat ni kena buat..haru biru...hehehe

pak long berkata...

salam buat jane...
memang sedap...dia macam kuih seri muka..tapi dibawahnya pisang...

pak long berkata...

salam buat maiyah...
ahhhhhhhhhhh...ko memang klaka la maiyah....gua nak sembelih lembu tu...

annie berkata...

nak gak jadi si pengembala lembu tapi apakan daya orang tak sudi nak bagi (dah lupa kat kita kot)..apapun, jaga lembu tu elok2 paklong, esok2 boleh jual buat korban, ACIK KAYOOOO.......

adiwarnatasya berkata...

Salam Pak Long:)
Sangat2 menyelerakan makanan tu...
Teringin nak cuba...

pak long berkata...

salam buat annie....
ala...kita tetap ingat annie..
nanti kalau ada tag spesel kita akan TAG annie tau....sentiasa mengingatimu annie..

pak long berkata...

salam buat adi...
nak try mai la tempat pak long....kita layan semua kuih tu..appy buat adi..

MAMASYAZA berkata...

bahaya tu bila owang dah bagi wasiat..hehehe..kena amanah betul2 jaga lembu tu...nak bagi makan apa ekkk

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
Rindu pula ni. Tp Kak G tak minat tagging :( ... hehe. Layan je le mereka tu kalau deimer dah minat.

~ ReD ~ berkata...

pelik je nama makanan2 tersebut. huhu

pak long berkata...

salam buat mama...
kita tak nak bagi makan lembu tu...
TAPI kita nak makan lembu tu..hehehe

pak long berkata...

walaikumsalam buat Kak G..
moga akak terus berbahagia....
kenang daku dalam doa mu.

pak long berkata...

salam buat cik RED...
yessss..kan soklan tu nak makanan pelik...jadi kita jawab soalan..
kalau cik red nak rasa makanan tu..call me now...

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Deru Ombak berkata...

Salam kulaan..

Kaklong Baru jer buat wadai kiping petang ni tadi.. Hehehe.. Wadai banjar mmg best.. Nyaman...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...