Kengkawan ( المرافقون )

Sabtu, 3 April 2010

Kalau Aku Ada ROBOT

Kerja bulan April…

  1. tutup jadual kedatangan untuk bln mac
  2. tutup jadual RMT tuk bln mac.
  3. sedia bahan untuk pemantauan P&P ICT bahasa melayu th3
  4. hantar pemain untuk pemilihan daerah
  5. isi markah bulan mac dalam program khas
  6. ganti plan kebakaran yang baru dan tampal dalam kelas.
  7. isi reset yuran sekolah bagi bln mac
  8. perjumpaan kelab sepak takraw utk bln april
  9. sediakan laporan perjumpaan kelab
  10. semak peralatan dalam kelas yang rosak
  11. isi borang pesanan untuk pesan alat sukan
  12. mesyuarat panitia PJ
  13. isi borang untuk program NILAM
  14. pemilihan pemain sepak takraw tunas 2011 bawah 10 tahun
  15. lengkapkan program pembangunan sukan
  16. buat semula jadual waktu yang telah diubah baru-baru ni
  17. semak senarai pelajar KWAM untuk kelas
  18. buat laporan tentang penggunaan ICT kelas
  19. semak dan hias papan kenyataan dalam kelas
  20. kutip kembali jersy yang telah digunakan
  21. kumpul 10 buku latihan murid dan hantar pada PK1 untuk semakan
  22. buat senarai semak keputusan mata pelajaran bahasa melayu
  23. semak semula kajian tindakan bahasa melayu tahun

Kalaulah robot ini benar-benar wujud....
  1. Tekan butang F1 untuk selesaikan kerja 1,2 dan 3
  2. Takan butang F2 untuk selesaikan kerja 4, 5 dan 6
  3. Tekan butang F3 untuk selesaikan kerja 6, 7 dan 8
  4. Tekan butang F4 untuk selesaikan kerja 9,10 dan 11
  5. Tekan butang F5 untuk selesaikan kerja 12, 13, dan 14
  6. Tekan butang F6 untuk selesaikan kerja 15, 16 dan 18
  7. tekan butang F8 untuk selesaikan kerja 19, 20 dan 21
  8. tekan butang F9 untuk selesaikan kerja 22 dan 23
yessss...keja bulan April dah selesai...lega

28 ulasan:

iBu...gUru berkata...

salam pak long
KALAU nak order 1 robot boleh kot no

missgee berkata...

hahahaha..
wah..kalo ada tue robot..
saya pun mau arr..
hahahaha

AISHYA SAAD berkata...

nak robot macam pak long jugak!!! huaaaa

n@m@n berkata...

kitalah robot itu pak long..hehe

Aida Ali berkata...

Tambahan kerja-kerja Guru Besar;
1. Buat mesyuarat pengurusan ke-4
2. Buat mesyuarat guru ke-4
3. Buat mesyuarat kewangan ke-2
4. Hadir mesyuarat panitia, HEM dll
5. Ganti kipas yang senget, tak pusing
6. Baiki tandas yang rosak (bil air bulan lepas melambung)
7. Cerap guru-guru
8. Periksa buku-buku latihan murid yang guru-guru hantar
9. Semak buku tunai
10. Sign buku-buku kemajuan murid PKBS1
11. Semak minit-minit mesyuarat Kuri, HEM, koku, PIBG dll
12. Semak status gaji, pelantikan, pengesahan guru-guru
13. Hantar laporan-laporan guru ke PPD
14. Semak surat-surat guru
15. Semak kertas-kertas kerja guru
16. Panggil guru-guru yang perlu dibimbing
17. Kerja-kerja MGB - mesyuarat, minit, program
18. Kerja-kerja program PPD
19. Pantau kerja-kerja kewangan
20. Dan banyak lagi....

Azrul Hisham berkata...

pak long...saya nak order gak kalu robot camtu ada..hehe

salam ziarah :)

cikgu isza berkata...

salam paklong,
robot pun tak mampu buat kerja tu.. meletup dia,

robot xde otak paklong.. kerja kita pakai otak.. :)

mamawana berkata...

Salam

Nak oder robot gak sekor...ihik (robot ada ekoq ka??)

pak long berkata...

salam buat ibu..guru,
nanti kita hantaq kembaq...2 sekali kat ibu...hehehehe

pak long berkata...

salam buat missgee...
best kan missgee kalau ada macam tu...

pak long berkata...

salam buat aishya saad...
boleh....nanti kita hantar kat dalam blog aishya...tungguuuuuuuuuu

pak long berkata...

salam buat naman..
betui sangat tu...sebenarnya robot tu la kita sebenar...hok senghothi orey klate ghoyak...

pak long berkata...

salam buat kak aida...
fuhh banyak nya keja...tak nak oder robot kita ker...

pak long berkata...

salam buat azrul...
kalau la ada...bahagia idup kita azrul...mekasih sudi singgah kat blog pak long..

pak long berkata...

salam buat cikgu isza...
kalau tak meletop pun...mau diketoknya balik tuan yg set untuk dia tu...hehehehe

pak long berkata...

salam buat mama...
bukan seekor robot..tapi seketul robot..jangan marah aaa..gurau jer..

sebenarnya penjodoh bilangan robot ialah sebuah..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Hamb0ihhh haha pakl0ngggggggggggg ~


kalau lah ade d0raem0n :P

a kl citizen berkata...

saya nak order robot tu jugak..

kerja berlambak,
tapi saya ni masih mengadap blog juga....

pak long berkata...

salam buat miss lolly...
kalau ada doremon suruh dia seluk poket dia mintak....mesin pembantu kerja....senang kan miss lolly..

pak long berkata...

salam buat cikgu...
kalau real ada...saya bagi kat cikgu satu...senang kan..adap blog jer..keja lain suh robot buat...hehehe

blueCITY® berkata...

salam,
heheheheh..
kalaulah ada robot yang leh tekankan keped lappy i ni pun besg gak, egegegge....
saya boleh tidur saja
zzzz

pak long berkata...

salam buat cik biru...
semestinya best kan cik biru....tuan robot "merelexkan" diri jer..

maiyah berkata...

hahaha.. jgn kita jadik robot dah le

pak long berkata...

salam buat maiyah...
dan satu lagi...jangan kita "dirobotkan"....hehehehe

DaHLia berkata...

erkkk banyaknya tugas..baik jangan list..kalo listkan, memang xcukup rasanya dakwat pen tu...huhuh

pak long berkata...

salam buat cikg dahlia..
kita listkan tu sebab nak pesan kat robot suh dia buat keja...hehehehe

helena's berkata...

kalau saya ada robot..saya nak suh robot tuh pukul arif..hahaaha

pak long berkata...

salam cik hel...
jangannnnnnnnnnnnnnnnnnn....tu kira mendera....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...