Kengkawan ( المرافقون )

Sabtu, 10 April 2010

Glemournya Aku....

Jadi Glemour aku arini. Sehari suntuk aku habiskan masa jadi jurufoto semi-pro. Best jugak tengok bebudak silat lincah bertarung. Sebenarnya aku ditugaskan untuk mengambil gambar pertandingan silat lincah kat sekolah lama aku

Sekitar pertandingan.




Inilah muka-muka juara silat.




Gambar kenangan. aku tabik dengan ko cikgu NANA....nanti aku nak belajaq silat pulut ngan hang... cikgu NANA baju putih sebelah kanan.
Hari ujan ada kilat,
best jugak kalau belajaq silat.

44 ulasan:

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
Bagus tu. Tp silat biar cermat, jgn pula sampai tergeliat habeh urat-urat ... hehe.

cikgu isza berkata...

salam paklong,
bunyi guruh berdentum2,
orang takut tutup telinga,
belajar silat memang ada umphh,
daya penarik pada bunga-bunganya..

asyik tanguh jer anta anak g belajar silat..

Che' Pit berkata...

salam paklong

best gak kan tgk pertandingan silat tu.. CP dulu x sempat nak belajar silat masa kecik2.. dah besar panjang ni rasa segan lak kalau nak belajar

MAMASYAZA berkata...

betul tu..bersilat buleh, jgn sampai tergeliat..haru nanti..jenoh nak pebetoi semua urat sarap..hehehe

annie berkata...

salam paklong, jurugambar yg glamour !!

azieazah berkata...

Sekolah lama Ustaz Razali ni, kan?

pak long berkata...

salam buat kak G..
depa main sikit-sikit jer...takut jugak tergeliat....

pak long berkata...

salam buat cikgu isza...
hantar anak tu blajor silat....mana tau jadi warisan hang tuah...kan bertuah...

pak long berkata...

salam buat CP...
pak long tak tau silat..setakat silat pulut depan pengantin jer...hehehehe

pak long berkata...

salam buat mama...
takut jugak..nanti mak-ayah marahkan cikgu pasai ajaq silat...lagi takut kena saman..hehehehe

pak long berkata...

salam buat annie......
terlajak glemour la haku...tak kuasa mak...

pak long berkata...

salam buat azie..
haah tu la sekolah lama ustza razali...dan tu la sekolah men pak long sampai tingkatan 5....

dkama berkata...

Tahi lalat nampak jahat...
Belajar silat badan pun sihat...
PEACE paklong...

rin~eirie de' sEcond berkata...

salam..
oo jurugambar famous hihi...
best kan klu taw besilat..dulu time form 1 pernah ikut silat, x abes blaja silat huhu

fa10 berkata...

silat warisan bangsa, patut dipelajari dek warga muda.... tp saya lebih minat taekwon-do. mcm mana tu?

missgee berkata...

jurufoto semi-pro??
okeh laa tue Pak Long..
Melangkah setapak utk
memajukan diri :)

P/s: Biasanya bila dibagi tugas tue bermakna orang percaya ngan kebolehan kita..

~ ReD ~ berkata...

salam..

silat???huhu. pernah dgr silat ni berhantu. betul ke???

naz berkata...

pergh takraw layan silat pun layan tebaikkk wokkk

Aida Ali berkata...

Tahniah buat cameraman glamour

pak long berkata...

salam buat dkama...
PEACE no war....silat no war..hehehehe

pak long berkata...

salam buat rin...
tak abis blajor tak aper..tahu jugak langkah sembah..kira ok tu..

pak long berkata...

salam buat fa10...
kira dasat la blajor tekwando....pak long tekwando tali pinggang kaler PINK...hehehehe

Nida berkata...

salam Pak Long..

Nida teringin nak belajar menembak.. orait tak idea tu..hehe

pak long berkata...

salam buat missgee..
memang best buat keja jurugambar...tak nak joint kelab kiter ker..?

pak long berkata...

salam buat cik RED...
ko biar betul bersilat berhantu..meremang bulu idung pak long dengor...

pak long berkata...

salam buat Naz....
kita layan semua....jom layan..zasssssss

pak long berkata...

salam buat kak aida..
mekasih banyak...moga akak terus berbahagia...

::SizuKa:: berkata...

salam pak long..

dulu saya masuk silat gayong malaysia..under kokurikulum kat ipta ni...sakit badan saya. ternyata badan saya tak dapat menahan tiap kali masuk latihan..saya cume bertahan sampai habis syarat ko-K..iaitu 2 semester. lepas tu, saya dah tak p latihan silat lagi. fobia..tapi bersyukur sebab sepanjang saya berlatih, takde injured teruk-teruk. sekarang bila tengok orang pakai baju silat (tak kesahlah silat apa sekalipon)..saya teruja nak tengok...sebab silat sebahagian yang saya pelajari dalam hidup..hehehehe..;)

pak long berkata...

salam buat sizuka..
ok la sizuka ada jugak ilmu silat....pak long silat pulut jer...tak pernah blajaq silat....sizuka memang dasat..

joeamir70 berkata...

paklong memang terer la tapi kalu paklong dpt masukkan video depa lawan lagi best.Harap paklong boleh upload video depa lawan silat

pak long berkata...

salam geng...
aku tak nak upload kat sini video depa...aku nak aplod kat utube...la aku tengah edit video tu...

blueCITY® berkata...

salam,
wahhhhhhhhhhhh jadi photograper la dia ya, heheheheh..

dah lama nak belajo silat ke, taekawndo ke apa ke, mesti best kan kan

maiyah berkata...

dlu byk aktiviti silat kat kaw. sy.. tp skrg dah kurang lak

shi3la berkata...

bes pantun last tuhh...

salam kenal yerk..raser cam 1st time masuk sini..kiter xchange link okeh..

helena's berkata...

salam paklong..

ingat lagi saya penah masuk pertandinagn silat tau dulu masa sekolah dan dpt no 1..hahaha

tp skng ala-ala lembut pulak.hahaha

Chik Na berkata...

anak sulong chik na cbuk nak belajar silat tapi tak sempat lagi nak cari tempat belajarnya kat sini

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

salam.

pakl0ng jurugambar amatur ke bebas je ?

pak long berkata...

salam buat nida...
orit jugak tu....sesuatu yang mencabar kecekalan diri....

pak long berkata...

salam buat cik biru...
bagus sesangat cik biru blajor silat...

pak long berkata...

salam buat maiyah...
kurang xtvt silat mungkin ada SILAP kot....hehehehe

pak long berkata...

salam buat shiela..
ok kita dah senarikan blog shiela kat bursa papan utama blog pak long..
mekasih banyak sudih singgah blog pak long..

pak long berkata...

salam buat cik hel...
adussss cik hel ada silat...sah talipanggang kaler pink..huhuhu..
jangan marah aaa..gurau jer..

pak long berkata...

salam buat chik Na..
baik chik na cepat bagi dia blajar silat..banyak gunannya...nanti leh bersilat ngan chik na..hehehehe

pak long berkata...

salam buat misslolly...
pak long jurugambar ama..tarak atur..hehehe
nandri tangkaci

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...