Kengkawan ( المرافقون )

Khamis, 8 April 2010

Apa Alasannya..?

Salam semua….

Lama tak sembang bab filem dan drama. Sekarang ni banyak drama TV dan filem berada di pasaran. Tapi 80% mesti ada babak atas katil. Pelik jugak kan. Kalau tak der bab atas katil rasa macam tak sudah jer drama atau filem tu.....



Aku nak tanya kepada pembaca dan pelawat blog aku......

Patutkah aksi atas katil dalam lakonan artis melayu kita hapuskan...?

46 ulasan:

Kunang-Kunang berkata...

Salam Cikgu,

Dah banyak saya dengar orang komen, drama melayu dan filem melayu kalau tak ada adegan atas katil (bukan adegan blue) tak saha. Satu lagi adegan guna hand/phone.

Akak ras tak payahlah, kalau nak diskus hal anak ker, hal bisness ker bincang jerlah kat ruang tamu atau lain2.

Lepas tu adalah orang kata, kalau adegan makan pun tak tunjuk orang yang makan tu baca bismillah. Kadang2 jerlah ada.

Misz berkata...

ada satu lagi...bab makan mesti tak tinggal dalam drama or filem kita...kalau cerita yg betul2 best..menda2 ni kalau tak de tak mejadi hal rasanya...:)

cikgu isza berkata...

salam paklong,
trademark tu.. :)
paklong.. camne ne nak upload video?

annie berkata...

Pak Long, atas katil satu, makan lagi satu, tak de adengan makan tak sah..elok ditanya gak tu.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

atas katil???

errr...

mama ju, berkata...

salam Pak Long

Entahlah...macam2 dunia sekarang...konon nak tiru org putih!

missgee berkata...

Pak Long..
Hapus terus..
takde adegan2 yang
tak ingin kita lihat
bleh dilihat lagi..
hurmmmm

::SizuKa:: berkata...

salam..
pendapat saya...hapuskan je..
kadang-kadang saya lak rasa geli tengok diorang yang bukan muhrim dudak atas katil sama-sama..heshh...

blueCITY® berkata...

salam pak long,

citer melayu mesti ada scene di meja makan,ruang tamu, dalam kereta, pejabat, meja makan, dan atas katil. masa nak tido pun mekap tebal? duk rumah pun baju macam nak g kenduri kawin?

citer melayu kan
bajet murah?

saya setuju scene atas katil di stop
lalalal

DALILA MISMAN berkata...

atas katil and adengan makan memang biasa tapi sekarang dah macam omputih plak sebab asyik2 pergi pub and kelab malam dah ada dalam citer dorang sekarang ni...seksi2 plak tu

maiyah berkata...

tp xde lebih2 rasanya

AISHA SAAD berkata...

itu la..
kengkonon nak tiru barat la tuh.
ntah apa2 je kdg2 tu...
haha~


yep, patot dihapuskan...
sebab mana negara islam??
mana budaya orang timur??
pikir2 kan dan selamat beramal... ngeh2!!

kakpah berkata...

Salam paklong,
idea kureng!! sebab tu filem melayu banyak tak sampai tahap boxofis kot.

~ ReD ~ berkata...

patut!! x sesuai laaa...

♥cybermummy♥ berkata...

emmm... entah lah tapi kalau dah sebati ngan filem melayu sejak dulu lagi . susah jugak nak hapuskan sama sekali. tapi bak kata pepatah " hendak seribu daya tak hendak seribu dalih":P

naz berkata...

hahahhaa! kita malas cari idea baru kot

Che' Pit berkata...

err citer papadom kalau x silap, hehe

bagi CP, ikut keadaan lah.. tak semestinya atas katil.. kalau perlu, ok gak lah, kalau x perlu, x payah lah.. pengarah cuba cri idea lain selain adegan atas katil ni.. x berapa nak manis..

POSH76 berkata...

citer melayu mmg takde modal lain....tu sbb kekadang naik bosan tapi kalu dah ada kat TV layan jela....huhu

pakcikLie berkata...

Salam paklong,
biasala tu lumrah nak memanjangkan cerita bersiri2 sampai makan tahun baru habis..

kalu xder bende nak citer x payah lah..ringkas tapi padat dgn masej..itu yg penonton nak !!

setakat sembang2 dlm bilik tido bole ke dpt awards ?

mamaaerish : berkata...

y ekr gitu?... lama dh eb x tgk... napa gitu eh?...

pak long berkata...

salam buat kak ani...
haah kan kak....bincang la kat raung tamu....apapun mekasih atas pendapat akak...

pak long berkata...

salam buat misz...
ya tak ya jugak erk....bab makan mesti ada...tak perasan la pulak...

pak long berkata...

salam buat cikgu..
yes...dah jadi kelaziman...mesti ada.tapi menda tu tak der hal kan kalau tak der..

pak long berkata...

salam buat annie...
tu tandanya pelakon tu nak kena makan ngan pengarah atau penerbit...hehehe

pak long berkata...

salam buat gadis...
atas katil....tu yg seram sejuk tu..ehem-ehem..

pak long berkata...

salam buat mama ju...
tapi yg dasatnya..lebih kuah dari sudu...terlajak omputihnya..huhuhu

pak long berkata...

salam buat missgee..
lama tak dengar perkataan "adegan yang tak ingin dilihat"....ko memang sempoi la missgee...

pak long berkata...

salam buat sizuka..
kita yg lihat jadik malu kan....tapi kalau tak der adegan tu..tak cacat pun citernyer..mekasih buat sizuka..

pak long berkata...

salam cik biru...
waaa..lagi ditil tentang citer melayu dalam drama....boleh jadik pengkritik filem ni....ko memang dasat...

pak long berkata...

salam buat dalila..
tu la..konon nak buat pengajaran..sebenarnya tu la kehidupan artis sebenar yg berlakon tu...

pak long berkata...

salam buat maiyah...
mekasih atas pendapat tu....

pak long berkata...

salam buat aisha...
tepat sekali pendapat aisha tu...kita tabik ngan pendapat aisha....
SOKONG ISLAM ANDA SELAMAT.

pak long berkata...

SALAM BUAT KAK PAH...
betul la kak..tu sebab tak boxopis...cuma boleh pi dekat posopis....hehehehe

pak long berkata...

salam buat cik red...
mekasih atas pendapat bernas tu...wa caya lu cik red..

pak long berkata...

salam buat mummy...
kalau nak buat stail baru boleh kan...tepat kata mummy...hendak seribu daya,tak nak seribu dalih..

pak long berkata...

salam buat naz...
tepat kata naz....kalau dah malas..ikut jer cara lama...malas ni tak der ubat...

pak long berkata...

salam buat cik pit...
memang tak manis kan kalau adegan atas katil...ni cam kira peribadi sesangat kan cik pit...mekasih banyak atas pendapat tu..

pak long berkata...

salam buat POSH76..
drama TV..layan jangan tak layan...janji bahagia

pak long berkata...

salam buat kulaan...
ingat tahun depan nak cadang bagi arwad terbaik lakonan atas katil..hehehehe

pak long berkata...

salam buat mama...
rasanya cuma mama tengok citer drama melayu...nanti citer ngan pak long tau...

Kak aidah berkata...

Salam Pak Long,

Tu la pasal, budak2 sekarang kecik2 dah pandai buat yg bukan2. Ate dari dok nengok drama org atas katil je, macam dh takde idea je

Nida berkata...

haahlah baru perasan.. agaknya nak menceritakan bahawa orang kita ni kuat tidur kot

pak long berkata...

salam buat kak aidah...
tu la kan kak..drama tu kat TV..jadi lam umah semua org tengok...

pak long berkata...

salam buat nida...
kuat tido dan kuat mimpi...hehehehe

Nazatul shima berkata...

emm...saya rase kalau tak terlampau xpe kot pak long..tpi kalau yg siap bukak sume benda tu tak la..pikir dlu b4 trime pape offer..tu yg bagus tuk pelakon skank and for directors,be pro..jgn asyik nk buat citer scene cmni jz nk kaut untung..

pak long berkata...

salam buat shima...
betui tu..jangan menangok diair keroh.....buat shima..moga terus ceria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...