Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 7 April 2010

my-fes-time-giveaway


Aku nak joint kontest ni. Bukan la aku nak tunjuk teror. Tapi ni sekadar pandangan dan cadangan aku terhadap blog ni. Berikut aku titipkan komen membina terhadap blog ni.



1. Tengok tajuk dengan gaya tulisan memang cukup baik dan menarik. Tapi aku nak cadangkan kalau letak sikit latar berwarna ditambah bunga simple pada "header" tu akan menaikkan lagi aura pada tajuk tersebut. Yang tu aku sekadar lakar biasa jer. Tuan blog lebih kreatif untuk buat latar tu. Tulisan jangan ubah, tu identiti dan stail tu memang cun dan menarik. ko memang debommm.



2. Yang seterusnya aku nak komen bab sidebar. Aku bagi cadangan susunan macam kat atas tu. Ni dalil-dalilnya mengapa aku buat cadangan macam tu.
a. Yang no 1 tu tak payah ubah. sesuai sangat.
b. No 2 bab kotak jerit kena letak atas. Alasannya senang tetamu nak menjerit dan tak menyusahkan tetamu mencari kotak menjerit.
c. Mengenai No 3 tu perlu diletak disitu kerana senang tetamu kenal dengan tuan umah. Tuan umah kan jadi penyambut tetamu.
d. No 4 susunan tersebut diletakkan disitu kerana senang tetamu baru nak joint jadi pengikut. Tak la tercari-cari dimana letaknya tempat pengikut tu.
e. Yang lain tu kira menepati piwaian SIRIM.

22 ulasan:

Echa berkata...

hehehe.. pak long.. tq... tq... saya noted..

blueCITY® berkata...

salam paklong,

apa khabar pagi ni?
paklong mmg punya idea kreatif dan sensitif taw..
tahniah!!!

hehehe

pakcikLie berkata...

bila plak paklong punya giveaway...uyohnya nungui !!
kami kada bisa maulah..paklong haja yang kretif..

|| NaFiRaa || berkata...

salam pak long..
ai pon setuju ngan susunan pak long tuh.. sebab kadang2 susah nak carik followe widget tu...hehehehe

pak long berkata...

salam buat echa...
yesss...penaja dah terjah...harap rejeki berpihak pada diri ini..mudah-mudahan..

pak long berkata...

salam buat cik biru..
pak long ok jer....harap cik biru emo ok kan hari ni...yang lepas biar berlalu..jangan dikenang..

pak long berkata...

salam buat kulaan..
kada hingkat maulah giveaway...kada ada modal....mehadangi duit tajajak..hehehe

pak long berkata...

salam buat nafiraa...
haah kan..kita nak jadi pengikut..tapi jenoh carik kat mana dok menda tu....last blah cam tu jer...hehehehe

maiyah berkata...

mmg kreatif.. betul le suma idea tu

pak long berkata...

salam buat maiyah....
kretip....nak menang adiah tau...hehehe

Nazatul shima berkata...

wah..pak long jadi pengkritik tegar ke ni?hehehe..

~yna_kawaii~ berkata...

wahhh..bagi tips utk sy plak la pak long~ :)

fa10 berkata...

alamak? blog saya x ikut piawaian paklong la.... x per, citarasa berbeza

::SizuKa:: berkata...

salam paklong..

fuyoo...dah boleh jadi penganalisis blog dah ni...hehe~

Nida berkata...

good luck Pak Long...:)

pak long berkata...

salam buat shima...
sebenarnya tu contest giveway...blogger baru cam pak long mana ada lesen nak kritik blog org....huhuhu

pak long berkata...

salam buat yna...
ishhh tak nak la komen blog yna...blog yna dak sesangat tau..

pak long berkata...

salam buat fatin....
tu masuk contest jer....bukan layak jadi pengomen blog...pak long ni org baru dalam dunia blog...
blog fa10 ok tau..

pak long berkata...

salam buat sizuka...
bukan penganalisis....cuma komen nak menang giveaway....sizuka tak nak joint ker.?

pak long berkata...

salam buat nida....
mekasih banyak.....tak nak joint ker..?

helena's berkata...

bagus2 paklong!

pak long berkata...

hai cik helena..
mekasih banyak buat iti...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...