Kengkawan ( المرافقون )

Khamis, 15 April 2010

Aku Terlalu Sedih

Salam semua....

sekadar buat renungan....



Kata kunci : Diam itu lebih BAIK dari berkata-kata

46 ulasan:

cikgu isza berkata...

salam paklong,
yang melakukan kesilapan itu yang terbaik adalah bila menyedarinya..

annie berkata...

salam tuan tanah, kurang ajar lah tu kan, yg gelak2 kat keliling dia tu pun sama, lucu sgt pulak pada diorang isu agama ni...

blueCITY® berkata...

salam,

hmmmmmmmmm
dah namanya artis...
saya mmg tak percaya or tak respek pun mana2 artis kat malaysia ni kecuali artis nasyid yg betul2 clean spt nazri raihan dan arwah uztaz asri rabbani.

wallahhualam...

shi3la berkata...

paklong kata kunci tuh tak cukup satu perkataan kut..diam itu lebih BAIK dari berkata-kata..

joeamir70 berkata...

Pemikiran beginilah yang diingini oleh puak pemerintah, mengikis nilai Islamik dlm masyarakat. Kalu blh, budaya bertudung dan unsur Islamik tidak ketara dlm masyarakat kerana kehidupan mereka pun tidak Islamik, lantas mereka tidak menjadi sasaran kritik.

Misz berkata...

salam wat semua..
diam tu bukan setakat perlu diam..
diam2 muhasabah diri.
baru terkesan diam tu dalam diri.
biarlah berdiam untuk membina diri.
jangan diam untuk berdendam.
buruk padahnya nanti.

Che' Pit berkata...

err artis yg banyak kali timbulkan spekulasi.. x pernah nak serik n belajar dari kesilapan

helena's berkata...

salam paklong
nih namanya bercakap tanpa fikir..nanti dia jawab sendiri..

pakcikLie berkata...

Diam lebih baik dari berkata2..tak pon klik2 apa yg patut sambil baca blog....aduuuhai..!!

p/s : nuff guring panya handak di klik.

sonata anak kancil berkata...

salam....dia jawab la sendiri

pak long berkata...

salam cikgu..
dalam maknanya kata-kata cikgu tu...

pak long berkata...

salam buat annie..
seronok kan gelak..pada hal ni kes serius kan annie...

pak long berkata...

salam buat cik biru..
yer ker....sudah terang lagi bersuluh kan cik biru...

pak long berkata...

salam buat shi3la...
mekasih banyak..dah ditambah..hehehehe

pak long berkata...

salam buat joeamir70...
tu la yang dah jadi kat masyarakat kita...

pak long berkata...

salam buat misz...
mekasih atas pendapat tu....sesungguhnya ia jadi panduan diri ini...

pak long berkata...

salam buat cik pet....
berkata tanpa berpikir kan dah nampak kita tu jahil kan cik pit..

pak long berkata...

salam buat cik hel..
betui tu apa yang dikatakan tu...moga cik hel terus sukses...

pak long berkata...

salam buat kulaan..
bujur ja anika..mandangar ja kada....jom guringan..hehehe

pak long berkata...

salam buat sonata...
haah kan..baru tahu langit tu tinggi ker rendah..

::SizuKa:: berkata...

salam pak long..

baru tahu awat pak long sedih..
saya baru dapat tengok video tu full..
sebelum ni kosong..
takde pape..
patot saya heran..

hmm...kata kunci pak long memang tepat...tambahan : terlajak perahu, boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya...

masyaAllah...apa nak jadi la dengan watak utama dalam video tu...lantang bercakap...mcam tak sedar diri je..hmm~

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
Kak G selalu mohon perlindungan dari Allah SWT & semoga sentiasa segera insaf diri, amin. Doakan yg terbaik supaya mereka juga mendapat petunjuk.

pak long berkata...

salam buat sizuka..
kita berdoa moga diri kita selamat dunia akhirat...amin

pak long berkata...

salam buat kak G...
mudah-mudahan doa akak makbul....dan kita juga diberi hidayahNYA

maiyah berkata...

mmg x minat ngan dia ni huh!

pak long berkata...

salam buat maiyah..
sama la kita.....berlakon tah aper-aper..

Aida Ali berkata...

Kenapalah tak serik-serik?

missgee berkata...

Pak Long..
Kuatkan hati..
Lapangkan dada..
Berdoa..
Insyaallah akan lebih tenang..

pak long berkata...

salam buat kak aida..
mendoakan merekan mendapat hidayahNYA

pak long berkata...

salam buat missgee...
moga doa tu akan dimakbulkan..

|| NaFiRaa || berkata...

salam...
betol tuh~ diam itu lebih baik dari bercakap kemudian menampak kan kejahilan kita! haih~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

xsdaq diri org tua nih..

mamawana berkata...

Kasihannyer artis ni...... semoga diberi taufik dan hidayah sebelum dia kembali

Kak Nora berkata...

Kelakau (kelakar/lawak) tak bertempat.

mamaaerish : berkata...

hmmm... ssh nk cakap nih... ;p

Kamsiah berkata...

salam
saya pernah terbaca tulisan sorg ustaz kat sebuah akhbar utama
katanya seseoarng tu takkan jadi artis jika tahu hukumnya...kecuali artis nasyid...

DALILA MISMAN berkata...

Salam...kita doakan saja moga mereka ni sedar nanti...tahu mana yang baik dan mana yang salah

Nazatul shima berkata...

salam pak long..manusia zaman skank..mcm2..sume men lepas je time ckp tanpa pikir apa akan kesannya..

pak long berkata...

salam buat nafiraa..
berdiam diri adalah sebaiknya kan nafiraa.....terbaik diladang..

pak long berkata...

salam buat mama...
mudah-mudahan doa kita dimakbulkan insyaalah..

pak long berkata...

salam buat gadis....
mintak la dia sedaq diri..mudah-mudahan...

pak long berkata...

salam buat kak nora...
haah kan.kelakar tak bertempat..nampak sangat cetek ilmunya...

pak long berkata...

salam buat mamaarish...
susah nak cakap...manusia ni banyak ragamnya kan mama...

pak long berkata...

salam buat kamsiah..
betul la kata ustaz tu...banyak hukum belajar....

pak long berkata...

salam buat dalila..
moga doa kita ini akan dimakbulkan..

pak long berkata...

salam buat shima...
tu la kita kena berpikir sebelum berkata-kata...moga shima terus ceria...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...