Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 10 Mac 2010

Tak sibuk bukan nama kerja

Sabtu sebelum ni buat sukan…Sabtu lepas sekolah buat Majlis Tilawah Peringkat Daerah, Sabtu depan ni majlis Anugerah Cemerlang…Cikgu yang kena buat grafik buku atur cara memanjang sibuk….tapi tak sibuk bukan nama kerja yer tak..Ni la hasil grafik pakar grafik tak bertauliah…



Hari ni ada 3 waktu Bahasa Melayu untuk kelas 3 Mawar. Aku ajar buat karangan berdasarkan gambar. Aku ambik gambor ngan abg Google. Nah...menitik air liur bebudak aku nengok gambor nasi lemak ni...



Ni la jejaka tampan yang buat karangan nasi lemak tu. Gambor ni aku rakam time aku dah abih ngajor....ensem banget dong....

24 ulasan:

cikgu isza berkata...

salam paklong,
awal2 tahun memang sibuk bangat..
kadang2 naik tension pun ada,
bukan pasal kerja..
pasal hati yang tak di jaga..
baik je bebudak tu erk!
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!

eynda berkata...

Paklong ngajar budak darjah 3 ek...sebaya anak eynda :-)

missgee berkata...

Pak Long..
Saya pun sibuk manjang..
kadang serabut..
otak semak..
Tapi emosi tetap dikawal..
Jangan dibawa ke dlm kelas :)

AYU IDRIS berkata...

Salam Pak LOng!
Pergghh...kecur air liur tgk nasi lemak tu!
Ayu kat sini pun tgh sibuk..esok ada dua majlis-msyrt agung PIBG n hari penyampaian hadiah...pas cuti ada majlis graduasi...itulah namanya bila dah keje...kesibukan sentiasa melanda!dah itu yg kita pilih....btol tak??

adiwarnatasya berkata...

Pak Long sedapnyerr nasi lemak tu...:)Menyelerakanlahhh..

Owahhh bz benar nie:)...

pak long berkata...

salam buat cikgu isza..
haah kan..naper la tokeh tak jaga ati kita kan....nanti ada masa nak makan hati goreng...
idup cikgu isza...

pak long berkata...

slaam buat eynda...
oo yer ker....tahun ni naik pangkat sikit ajor djh 3..tahun lepas djh 1...

pak long berkata...

salam buat missgee...
kawal emo..jangan tak kawal...nanti ada budak yang kena penampau dek emo terlebih..hehehehe..(gurau jer missgee)

pak long berkata...

salam buat kak Ayu..
betul tu kak..sibuk tu dah keja kita...kita yg pilih kan...akak memang klassssss..caya la akak ayu...

pak long berkata...

salam buat adi...
jom pekena nasik lemak...pak long blanjer...

Aida Ali berkata...

Cikgu perlu kreatif, sabar dan rajin. Jangan bosan dengan rutin kerana rutin itu yang akan buat kita kebal dan cekap.

izazin berkata...

Bila nak belanja saya nasi lemak?

Syima Boyd berkata...

alahai...hensem2 student pak long...=)

pak long berkata...

salam buat kak aida...
terima kasih banyak atas nasihat akak tu....moga ia akan jadi panduan buat saya....

pak long berkata...

salam buat iza...
nanti abih exm sem ni pak long belanja iza....klassss ko iza..study jangan tak study...hehehehe

pak long berkata...

salam buat syima....
yer ker...nanti cerita ngan bebudak tu..sah kombang lobang idung mereka tu..hehehe..

Aus MeLankoLik berkata...

salam pak long ,
seronok ek jadi cikgu..
hahaha..
teringat mas eskola rendah dulu..
cikgu2 die garang..
tapi bile dah besar...
ingat balik..
sikit pun tak marah..
rase cm klaka..
hehhe..

pak long jgn garang sgt ngn dak2 tu..
hahaha..

pak long berkata...

salam buat aus...
bebudak tu kalau siap kerja ok...tak siap kalu..kena kungfu mabuk dari haku...

helena's berkata...

salam paklong..

nt kem salam eh ngan budak2 tuh..cakap cikhel kemsalam..belaja elok2 kalo tak cikgu long pukul..hahaha

pak long berkata...

salam cik hel...
nanti nak tunjuk kat slide blog cik hel..sah glemour cik hel tau...klasssss ko cik hel...

F U N F A B U L O S I T Y berkata...

woaaaa-nasik lemak yerp-gulppp-huhu
ank murid yg nampak gojes2 n sporting bergambar nampaknya ;D

pak long berkata...

salam buat sahabat..
tu la anak buah yang paling sempoi..pantang nampak kamera...memanjang nak beraksi..

Aida Ali berkata...

Salam pak long. Saya bukan nak nasihat pak long, cuma nak menceceh kat cikgu-cikgu yang baru-baru tu. Pak long dah jelas kreatif dan rajin. Keep it up.

pak long berkata...

salam buat kak aida...
mekasih banyak kak...pak long anggap akak sebagai mentor buat panduan dalam dunia pendidikan....moga akak terus beroleh kebahagiaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...