Kengkawan ( المرافقون )

Sabtu, 13 Mac 2010

Silap Mata atau Mata Silap

Makna magic mengikut kamus wikipedia.

Magic boleh bererti banyak hal. Ini boleh bererti sesuatu yang tidak mempunyai logik atau penjelasan saintifik ataupun ilmu sihir . Dewasa ini biasanya merujuk pada trik yang dilakukan oleh apa yang disebut sulap/silap makna sesuatu yang tidak terlihat atau diperhatikan oleh para penonton.



Orang pertama membuat magic iaitu Roberthoudin.



Betul ker silap mata atau mata kita yang melihat tersilap. Sebenarnya silap mata ini merupakan satu kecekapan mengaburi mata penonton yang melihat, Oleh itu jadilah silap mata. Saksikan VEDIO cam mana anak buah pak long buat ”tersilap mata”....


37 ulasan:

n@m@n berkata...

magic ni bnyk menipu kan pak long?

*Dak kecikkk* berkata...

salam..
ha3,lawak...
pandai edit video tu ek..:)

pak long berkata...

salam buat naman...
betui tu...selalu mata yang tersilap...

pak long berkata...

salam buat dak kecikkk...
tu la lawak tersilap mata..hehehe

♥cybermummy♥ berkata...

hahhahaa, amboi !! pak long dah pandai buat silap mata via video .
canggih ...canggih :D

pak long berkata...

salam buat mummy...
sajer....nak buat gegar blog ni......hajat nak jadi silap mata jalanan.....

Aida Ali berkata...

Silap mata adalah satu kemahiran istimewa tu. Elok juga dipelajari.

pak long berkata...

salam buat kak aida...
betul apa yang akak kata tu....mekasih singgah kat umah kiter...

blueCITY® berkata...

salam paklong,

nama dia silap mata
prektikal dia, mata kita yang silap
semua tu trik jerk
saya mmg tak pernah percaya dgn silap mata
saya selalu terfikir2, ala..
dia dah sorok itu
dia dah spare ini
macam2 kan
heeeeeee...

tq pak long singgah n komen blog biru
xoxo

pak long berkata...

salam buat cik biru..
semua tu trik jer kan cik biru..sajer seronok-seronok....
mekasih singgah umah pak long..

Kak Aidah berkata...

Salam Pak Long,

Dah lama sy tak jengah kat sini. Apa khabar? Sy memang suka nengok magic show, tapi kadang puas bukak mata besar2 jgan kena tipu tapi tetap tertipe gak.

Wanita Itu berkata...

bravo!!! :p

salam paklong!! :)

pening sunguh berkata...

hahaha! mmg la mata tersilap tuh..

pak long berkata...

salam buat kak aidah...
memang org magic ni cekap kak....sentiasa mata ni tertipu..

pak long berkata...

salam buat wanita itu...
mekasih banyak singgah umah pak long..senang-senang singgah lagi erk..

pak long berkata...

salam buat pening...
memang mata kita pening kan...pening..pening..pening..keh..keh..keh..

qismina berkata...

haahhaa... pndai paklong edit..

pak long berkata...

salam buat qis...
tu la namanya magic kan qis...maka silap la mata yg nengok..

Syima Boyd berkata...

hahahaha...muka dia tunjuk cawan tu hilang tu yang tak tahan tu..tipu kan kan kan...hehehehe

dulu saya bukan ckp 'silap mata' tapi 'silat mata'

pak long berkata...

salam syima...
ko memang lucu...silat mata...cam kungfu lak kan...hahahaha

adiwarnatasya berkata...

Owahhh video magic!!!
Mmg magic tul tu Pak Long:)
*Pak Long rini birthday Cik Adi...doakan yg terbaik buat Cik Adi yer:)

Epul Azimi berkata...

bagi salam paklong...hehe

wau,hebat ank paklong bwat magic...hehe

Aus MeLankoLik berkata...

aik pak long , da berubah angin ke pergi ke dunia magic
hahaha .

~ ReD ~ berkata...

hehe..2 3 kali jugak la tgok video tu nak tngok betul2.. kot2 tertipu ke kan..hehe..;p

pak long berkata...

salam buat cik adi...
appy bisday..moga panjang umo n murah rejeki...cunnnnnn gitu

pak long berkata...

salam buat aus...
nak try ubah angin....jeles ngan jurugambor tu....huhuhu

pak long berkata...

salam buat cik red...
dah sah mata cik red tersilap..hehehe gurau jer cik red..jangan marah aaa

MAMASYAZA berkata...

rasa cam tertipu je kan dengan magic ni. kat astro rasanya ada cara2 nak buat magic. rupanya mata kita yg tersilap. dah malas nak nengok magic2 ni lagi..hehehe

pak long berkata...

salam buat mama...
haah kan mama..nengok silap mata..asik mata kita jer yang silap..hehehe

Nescafe ais berkata...

Salam Pak Long

Gua siap ulang semula nak pastikan bukan mata yang silap.kehkeh

Kyuubi_85 berkata...

magic ni seperti menipu kitorang.. buatkan mata kita tertipu

|| NaFiRaa || berkata...

hehehehe.. silap mata betol ke tuh?? muehehehe

pak long berkata...

salam buat tuan nes...
ulang jangan tak ulang....nanti nak buat blog maribuatmagic....hehehehe

pak long berkata...

salam buat kyuubi...
tu la lebihnya org magic...silap-silap mata boleh tersilap..hehehe

pak long berkata...

salam buat nafiraa....
ini betul-betul...bukan cobaannnnn....keh..keh..keh

pak long berkata...

salam buat epol..
memang dasattttttt....hehehe

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...