Kengkawan ( المرافقون )

Isnin, 22 Mac 2010

Sigmen ADUAN RAKYAT

Cakap bab lebuhraya, mesti sinonim dengan TOL. Bila time nak bayor TOL mesti jem. Alasan yang diberikan kenderaan banyak guna lebuhraya. Tapi perasan tak kita yang lorong bayaran elit tu jarang digunakan. Aku ni bukan la seorang pakar perancang pembangunan tapi dengan pengamatan sempoi aku dah ada jawapan.

Para pengguna lebuhraya jarang guna lorong elit tu. Gambor ni aku ambik bukan waktu cuti atau waktu perayaan. Tengok berapa biji jer kenderaan yang guna lorong tu. Pengguna lebih mersa atau senang guna lorong bayaran tunai. Sikitkan lorong elit dan tambah lorong bayaran tunai. Pihak PLUS tak tak terpikir menda ni.

P = pantang

L = Lalu

U = Ulur

S = Selalu

24 ulasan:

Kak aidah berkata...

Salam Pak Long,

sy lebih suka guna touch n go cepat dan selesa

helena's berkata...

salam paklong..

okey saya suka pantang lalu ulur selalu tuh.hahaha

cikhel pon pakai tunai..hehe :)

annie berkata...

salam paklong, tak ulur tak lepas..so???? ulur je leee..

n@m@n berkata...

T-Tunggu
O-Orang
L-Lalu

pak long berkata...

salam kak aidah...
tapi tak banyak kan org guna..tapi terpulang la pada individu kan kak...

pak long berkata...

salam cik hel...
ulur jangan tak ulur...janji rock..hehehe

pak long berkata...

salam buat anie..
haah kan...tidak palang tu tak bukak...hehehehe

pak long berkata...

salam buat cikgu naman...
fuhhh ko punya slogan lagi sempoi...tepat dan brutal..

Aus MeLankoLik berkata...

agakla pak long , beratur mesti panjang.
hahahak .
nk wat caner , nak beli mende tu mahal la..
sy student lagi , bio jela dlu .
hehehe .
kadang2 naik motor je , lg senang
tol free..
hahaha .

mummyseri berkata...

Salam Paklong..
meh la ke sabah ni ..mmg tak de n tak kena bayo bayo tol.. dijamin...miahahaaa:)

Kunang-Kunang berkata...

Salam Paklong

Akak yang tinggal di Lembah Klang lebih selesa menggunakan Smart Taq sebab tak banyak buang masuk beratur.

Tau jerlah di Lembah Klang ni, kalau pakai bayar tunai sangatlah banyak mengambil masa dan lengohlah kaki tekan brek baru dapat beri hulur duit pada adik manis atau hansem tu,

Tak sanggup nak tunggu weh. Paksarela.

adiwarnatasya berkata...

Btui tu Pak Long:)
Saya setuju...

*Saya suka Touch n Go lagi:)

MAMASYAZA berkata...

rasa saya guna touch n go lagi senang, cepat, tak perlu beratur panjang...tp terpulang pd diri pengguna itu sendiri, tp bagi saya..lebih best kalo tak perlu lama menunggu

|| NaFiRaa || berkata...

ai pon pakai tunai jek.. tol batu 3 kat federal highway rasanya dh byk lorong tunai.. tapi jam jugak!!!huhuhuhu

blueCITY® berkata...

salam,
paklong, kalau ada pilihan lain
mana ada org nak lalu tol kena bayo
dah terpaksa dan ada sebab jer
heheeeeeeee..

pantang lalu
sapu..
hahaha

pakcikLie berkata...

si diang yg jaga tol tu peruna banar..tu am berabut urang ka situ..

pak long berkata...

salam buat aus...
layan moto kat l/raya best kan..free..caya la

pak long berkata...

salam buat seri....
ishh jauh sabah tu...tambang lagi mahal pada tol..hehehehe

pak long berkata...

salam buat kak ani...
haahkan..kalau selalu guna kena la pakai yang sepat kan kak..

pak long berkata...

salam buat cik adi..
memang cepat pakai cam gitu kan cik adi..

pak long berkata...

salam buat mama...
betul kata mama tu...pakai calit tu cepat.paler tak pening kan..

pak long berkata...

salam buat nafiraa...
taku jalan kat KL...asik kena rm 1.60sen jer...abih duit tabung

pak long berkata...

salam buat cik biru...
nak cepat masuk gak la perangkap tol...bayor jer la...sedisss gitu

pak long berkata...

salam kulaan...
saja naran..kada bekijip mata meniring...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...