Kengkawan ( المرافقون )

Selasa, 23 Mac 2010

Boleh Jadi Ikan Kering

Hari ini ada game takraw. Sebagai sifu besaq aku bawak anak buah aku lawan. Tujuan utama nak johan. Tapi laluan nak ke johan ni yang sadis…tengok pic anak buah aku kat bawah tu... Lawan tengah panas. Waktu aku tangkap gambaq ni tepat jam 2.30 petang. Korang leh bayangkan cam mana suhu time tu....


Aku pinjam kata-kata cik hel “gila vavis”…ni memang kerja gila vavis betul. Aku ajak main pagi . Tapi Pen. Kanan KO-KO tak nak. Terus terang aku kata PK-PK ni takut org atas. Bermain atas gelaggang simen dan suhu ”overdos” secara terbuka ...aku sahkan anak buah aku akan jadik cam pic kat bawah tu la kalau dicampurkan dengan garam...

"ikhsan abg google"

Kata-kata keramat aku :
takut biar bertempat,
membodek jangan kasi kawan makan pasir.

34 ulasan:

Armyrule berkata...

pergh, boleh masak ni tongah2 ari main takraw...huhuhuhu

n@m@n berkata...

daging salai pun sedap jugak pak long

helena's berkata...

salam paklong..

saya penat pikir ape kene mengena ikan kering?hahhhah

rupenye sebab berjemur eh??gile vavis betul!hakk

♥cybermummy♥ berkata...

kesian kat anak-anak tu . Kalau kena heat stroke sape nak di pertanggung jawab kan . memang gila vavis ...

pak long berkata...

salam buat armyrule...
betul tu....masak luar dalam tau...hehehe

pak long berkata...

salam buat naman...
menitik air liur ingat daging salai kijang....sedappppppp

pak long berkata...

salam buat cik hel...
memang semua VAVIS gilas jadiknyer...keh..keh..keh.

pak long berkata...

salam buat mummy...
ti la..sekali pikir rasa nak merajuk masuk pertandingan cam gini...

iBu...gUru berkata...

salam pak long
la ni depa smua buat ptg........
yang truk kita la pak long.
arini netball sek men pun main ptg.
cian budak2 tu.... pukul 2ptg

annie berkata...

Pak long, yummy...ikan kering !! goreng pun sodap !! hehehe

pak long berkata...

salam buat ibuguru...
tu la..yg rancang buat petang tak pernah rasa dok tengah panas cam kita ....tu depa tak tau..

pak long berkata...

salam buat annie..
fuhh..citer ikan kering..menitik air liur...memang sodap makan ngan pulut...

sonata anak kancil berkata...

apa nak kata...semua kena buat belah petang...pagi untuk P & P

pak long berkata...

salam buat sonata....
ala..koko pun P&P jugak kan....boleh jer wat pagi..

Nida berkata...

kesian pada murid2... bukan setakat panas malah terdedah pada sinar uv secara berlebihan...

pakcikLie berkata...

salam kulaan..
teringat masa bahari..wayahini kada bisa baambung lagi handak malibas bula takraw..

~ ( LayDee_N ) ~ berkata...

sorry pak long.. x baca entri. just tgk gambar.. gambar bebudak tu memang sjibik (sebijik) sama! kat mata saya ni la..
:p

adiwarnatasya berkata...

Owahhh masak mereka Pak Long...
Memang bagaikan ikan kering:)

Nazatul shima berkata...

ya allah..sian budak2 tu jemur tgah panas..hehee..

maiyah berkata...

hahaha.. sodap gak ikan masin nih

pak long berkata...

salam buat nida...
tu la kan..nak kata payah tak kata payah....makan ati ler sifunyer..

pak long berkata...

salam kulaan..
amun wahinik baambung taunduh parutan....

pak long berkata...

salam buat laydeeN...
tu la joker kita yang jadi johan..ensem youuuuuuu

pak long berkata...

salam buat adi...
bali umah nanti terkejut mak diorang..anak dah jadik ikan kering....hehehehe

pak long berkata...

salam buat shima...
nak wat cam mana....kita yg menurut perintah...sayu gak ati nengok bebudak tu..

pak long berkata...

salam buat maiyah...
makan ngan pulut...fuhhh sah sedapnyer..

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
Kesian kpd yg menjadi mangsa!
Tp kan masaalahnya: yg kuasa ciput tu mmg le takutnya bertempat sbb bodeknya selalu berbaloi - cepat naik pangkat, kekadang boleh penuh kantung; paling tidak disayangi bos tu & sering diutamakan!!!

pak long berkata...

salam buat kak G...
betui apa yang akak kata...
mekasih banyak buat akak...
nawaitu biar betul..

azieazah berkata...

Cukup kesian...

begitulah bila kuasa bukan milik orang kecil...

jika badan besar tapi akal sempit pun tak guna juga.

pak long berkata...

salam cik azie...
memang dalam maknanya..sekali cik azie bersuara..menusuk ke tulang itam....dasatttttttttttttt

joegrimjow berkata...

hidup pen kanan ko ko xok
erkk?
haha

blueCITY® berkata...

salam,
hahahaha..
jadi ikan kering ya
goreng pun sodap
lalala

pak long berkata...

salam buat joe...
pk ko-ko ku KO...hehehehe

pak long berkata...

salam buat cik biru..
nanti nak jadik toke ikan kering la pulak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...