Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 31 Mac 2010

Persoalan Hangit

Persoalan hangit yang selalu aku temui....

1.korang kena ingat..prestasi korang aku yang bagi...



2. aku BOSS... sapa berani sound aku.





3. aikk apsal kerja macam tu dapat anugerah cemerlang....





4. saya tak boleh ganti kelas cikgu...saya sibuk..





5. prestasi merudum pasal cikgu tak ngajar ...


kata keramat dari aku :
Buat baik berpada-pada,
Buat jahat jangan sampai kawan-kawan sumpah.

50 ulasan:

naz berkata...

haha buat baik jangan sekali jer kan

annie berkata...

salam pak long, sapa makan cili dialah yg terasa pedasnya, kannn..

S.C.H.A berkata...

btol3x .. sokong naz
hahhahha

pak long berkata...

salam buat naz...
buat banyak kali...banyak pahalanya kan naz...

pak long berkata...

salam buat annie...
haah...kalau tak paham jugak..nanti kita cilikan mulutnya...hehehe

n@m@n berkata...

salam pak long ..esok kena menjawab ngan pengetua pasal prestasi bebudak..haduiiiiiii

pak long berkata...

salam buat S.C.H.A.....
biar baik yang kita buat dan pahala ganjarannya...mekasih singgah blog pak long..

pak long berkata...

salam buat naman...
ko ambik la jawapan bonus pak long tu....tentu ko jadi glemour...

cikgu isza berkata...

ader kawan siap cakap.. klo 'dia' dah pencen.. jumpa kat tesco xde ku layan.. :)

pak long berkata...

salam buat isza...
bukan setakat jumpa..kalau jatoh longkang pun tak nak tolong..hehehe

Aida Ali berkata...

Memang hangit dan hangin betul paklong.... Bawak bersabar

missgee berkata...

Pak Long..
Memang hangit abis..
Bikin panas sungguh..
hurmmm..

MOBYDICK berkata...

meludah kat depan kipas tepercik kat muka sendiri....siapa kentot dia lah yang rasa...

pak long berkata...

salam buat kak aida...
saja jer test..sejauh mana hangit soalan tu...hehehe

pak long berkata...

buat missgee...
kasi panassssssss biar sampai tahat didih...klassssss gitu...

pak long berkata...

salam buat mobydick...
adussssss klas peribahasa ko....senyum dalam tangisan makna nya....huaaaaaaaaaaa

Nazatul shima berkata...

marahnye pak long..sape yg wat hal ni..ish3..

pak long berkata...

salam buat shima...
tak der la nak marah sapa-sapa..tapi menda ni mesti ada dekat sapa-sapa yang ehem-ehem...keh..keh...keh..kiok

fa10 berkata...

x pernah lg merasa sebarang anugerah. nak buat guano baru confirm jer dah ambil cuti tanpa gaji... hehehe

pak long berkata...

salam buat fa10...
anugerah seberang laut bersama keluarga lagi best dan bermakna.

aisha wUtevA!! berkata...

hahaha.
betol uhh jangan la dok buat jahat berlebih2 snagt sampai buta org muntah... hee

kakpah berkata...

salam paklong.
haha.. kang ada yang kena sumpah jadi buluh betung ni kang...

Nida berkata...

Ayat2 dan dialog2 biasa yang kerap kita jumpa di sekolah... terutama perkataan kroni.. :)

Kunang-Kunang berkata...

Salam Cikgu,

Tunggu durian jadi tempoyak. Timun pulak tenyeh dia nanti.

pak long berkata...

salam buat aisha....
tepat sekali.....nanti org wek-wek depat kita...baru tahu...hehehehe

pak long berkata...

salam buat kak pah...
hahaha....buluh lemang lagi baik kak...boleh simpan tuk raya posa..

pak long berkata...

salam buat nida..
perkataan kroni tu la yang selalu jadi huru hara.

iBu...gUru berkata...

salam pak long
yg pak long tulis no 1 tu, dia mesti ingat rezeki di tangan tuhan. jgn dok gempaq2 org. macam dia sorg je buat keja..............

pak long berkata...

salam baut kak ani...
yesssssss..akak memang teror...idup kak ani...idup kak ani..

~ ReD ~ berkata...

salam paklong...

maknanya boleh la nak buat jahat kan?asalkan sampai x kena sumpah..:D

*Dak kecikkk* berkata...

erkkkk,takut tgokk gamba pakcik yg gelak nampak gg tu..seram..
:)

helena's berkata...

mesti ade kes nih kan paklong..nampak marah sangat dah nih.hehe

NichKhun berkata...

buat baek pom kawan sumpah cane tu pak long? hahaha

|| NaFiRaa || berkata...

haaaa... betol tu pak long... takut sumpahan tu jadik doa dan dimakbulkan ajer kan~

maiyah berkata...

hehe.. sapa yg terkene

rosnanie berkata...

biasa la, manusia, yang mudah nak lagi mudah, kerja orang nak kita buatkan , kerja kita orang tak reti pulak hulurkan bantuan. Kerja seciput claim kerja dia paling banyak, jasa tak seberapa, cakap kt orang dia yang paling berjasa... ala paklong, biasa la orang cam tu, kat mana2 pn bersepah2. Ikut hati nak jer kutip buang dlm tong sampah

apa2 pn , sabo jer ler

pak long berkata...

salam buat ibu guru...
tu la...pasai tak ingat TUHAN la berani buat kenyataan cam ni....moga kita tidak tergolong dalam kumpulan macam ni..

pak long berkata...

salam buat cik red...
ko memang lucu....kang ada yg kena sekeh kang....hehehehehe
jangan marah aaaa...gurau jer..

pak long berkata...

salam buat dak kecikkkk....
tu belum seram tahap gaban lagi tu....nengok muka penulis blog ni lagiiiiiiiiiiiii seram..hehehehe

pak long berkata...

salam buat cik hel...
memang marah tahap DEWA....untuk luahkan kemarahan tu..maka blog ni la jadi sasaran....

pak long berkata...

salam nichkhun.....
buat baik pun ada yg sumpah....nanti pak long sumpah org tu jadi sesumpah.....menyampahhhh...huhuhu

pak long berkata...

salam buat nafiraa...
tu la yang takut sangat tu...kalau 40 kali kena sumpah..kan jadi doa ....eeee takut...

pak long berkata...

salam buat maiyah...
mari..mari..mari..mari...lihat sapa yang kenaaaaaaaaa.....2 saya punya la...eh...eh..2 lagi la....

pak long berkata...

salam buat rosnanie....
kita sokong kenyataan rose tu....memang banyak kebenarannya...
idup rose..idup rose...

blueCITY® berkata...

salam,
hehehhe.. terbaik wokkk
banyak betulnya kan
bossss
kalau kita lawan
balik2 kita yg kena
so, ikut rentak je la

selamat jadi yess boss
heeheh

Aus MeLankoLik berkata...

Kenapa ni pak long , macam marah je ??
hehehe ..

caner skolah skang > ada ok ? hehehek .

pak long berkata...

salam buat cik biru...
tu la yang terbaik...yes boss la jalan selamat...

pak long berkata...

salam buat aus...
sekolah ok....tapi hati-nurani yang kureng oK...hehehehe

joijoi80 berkata...

macam sama ajer nasib dekat kekawan kiter pak long... adakah badi dekat kawasan yang bernama sekolah.. because masa dok2 pejabat dulu ..kes macam nih jarang dengar

pak long berkata...

salam buat joijoi80..
ni memang badi tradisi yang sering berlaku kat sekolah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...