Kengkawan ( المرافقون )

Selasa, 30 Mac 2010

Entri Kalut-Malut

Semenjak dua menjak ni aku memang kalut. Tapi kalau aku cakap kalut, ada pulak geng aku kata cam ni...

”kalut makan pulut, kena turun laut”

Kalut ni bahasa utara. Kalut membawa erti terlalu sibuk. Dengan kesibukan tu aku tak dapat menzahirkan idea aku untuk berentri didalam blog. Hanya sekadar berziarah ke blog kengkawan dan blog orang lain untuk menjamu mata.

Kekalutan aku sebagai ” coach” lebih kurang kalut cam filem koch-koch hotahe. Apapun aku appy bawak bebudak ni lawan sepak takraw. Bawak budak ni lebih senang dari bawak org tua bangka. Tak banyak songel. Belanja sikit dah appy. Tambah lak aku bawak pi ronda cam pic kat bawah ni....sengeh sampai ke telinga la depa ni.


Makan angin kat Bukit Merah Lake Town.



Kami Juara lagiiiii........


Buat anak buah aku, terima kasih banyak jadi juara untuk tahun yang ke lima berturut-turut dalam liga takraw. Daku sayang kalian semua...muahhhhhhhhhhhh

42 ulasan:

iBu...gUru berkata...

salam pak long.
negeri ka daerah pak long......apapun tahniah kepada anak2 gunung ni.

Cik Norfa berkata...

kalut-kalut pun nampak macam cool jerk! hehehe

pak long berkata...

salam buat ibuguru...
sekadar daerah jer....negeri tak mampu la...

pak long berkata...

salam buat Norfa...
cool ker....mekasih banyak le sudi singgah blog pak long..

naz berkata...

wa caya sama lu lar

pak long berkata...

salam buat naz...
gua pun lagiiiii caya cam lu...lu memang dasat...

cikgu isza berkata...

salam paklong,
kalut malut yang membawa kejayaan.. berbaloi-baloi.. TAHNIAH! :)

pak long berkata...

salam cikgu...
tapi klim tak boleh buat..sadissssssnyer...

DALILA MISMAN RAMLY berkata...

salam..tahniah pak long..tapi nak ikut gak pegi Bukit Merah..join murid2 tu skali

pak long berkata...

salam buat dalila...
jom la joint sekali..sah akan meriah cary...

meo188 berkata...

huhuhuhuhuhu

pak long berkata...

salam meo...
huhuhu...jadik hohohoho..holick..

blueCITY® berkata...

salam paklong,
kpg saya kalu kalut tuh makna dia gelabah ke, sibuk atau nak cepat, hehhehe...


ps: sori tak leh nak melawat blog rakan2 sgt, line berukbend cam siput sedut jer, hukhuk

maiyah berkata...

wah.. sronok le dorang

pak long berkata...

salam buat cik biru....
stremyx pun lebih kurang brokband jer..kejap ada kejap tak ada...bil sama jer....bengang

pak long berkata...

salam buat maiyah...
ni semua kes nak beli jiwa bebudak tu...hehehehe

Centado berkata...

power
power
bleh jd harimau muda C
:D

pak long berkata...

salam buat centado.....
akan jadik power rengger....

pakcikLie berkata...

salam kulaan, paklong bawak depa bajamur lagi ka?..bajamur beranadam
latat muha...

pak long berkata...

salam kulaan..
kali ni main dalam dewan.....asa dingin awak...

rin~eirie de' sEcond berkata...

wooo..coach sepak takraw..
tahniah2,semmoga jd juara lgi..

aNIe berkata...

Salam pak long...tahniah pada anak2 yang berjaya...

Zizaq berkata...

Salam pak long.
Hehe .. kalau tak kalut, tak thrill la pulak!

pak long berkata...

salam buat rin...
mekasih banyak atas doa tu....tahun depan kena pulun lagi baik..

pak long berkata...

salam buat aNIe...
mekasih banyak sudi singgah kat blog pak long....ada masa singgah lai erk...

pak long berkata...

salam buat zizaq....
betui tu.....kena ada cabaran...

Sha berkata...

salam:)

TAHNIAH! usaha yg gigih.

Nida berkata...

wah.. tahniah..tahniah buat pemain2 dan guru pengiring..

Inilah dunia perguruan, kitalah cikgu, kitalah kerani, kitalah jurulatih.. semuanya kena buat...

pak long berkata...

salam buat sha...
mekasih banyak singgah kat blog pak long....nanti singgah lagi erk..

pak long berkata...

salam buat nida...
memang tepat apa yg nida kata tu....cikgu akan buat segalanya....cikgu semua dalam satu....

Kunang-Kunang berkata...

Tahniah pada cikgu dan anak-anak buah berjaya jadi juara untuk tahun yang ke lima berturut-turut dalam liga takraw.

Hilang penat yer.

Azuan berkata...

teringat masa duk kedah huhuu..

pak long berkata...

salam buat kak ani...
terima kasih banyak....moga akak terus ceria

pak long berkata...

salam buat azuan...
bila nak mai belah utara ....lalu nak pi kedah singgah la tempat pak long

Aus MeLankoLik berkata...

Tahniah pak long..
untung dorang..
sy da hbs skolah baru dapat jejak bukit merah..
hahahak..

pak long berkata...

salam buat aus...
kira ok la tu...ada jugak rezeki leh sampai kat situ....bila nak mai Bukit Merah lake town lagi..

Nazatul shima berkata...

waaaa......hebat la pak long..!!lima kali berturut2 menang...tahniah!!:)

Aida Ali berkata...

Tahniah buat pak long dan anak-anak murid. Piala tu dah boleh simpan terus kat sekolah

helena's berkata...

salam paklong..tahniah!!hahaha terer lah paklong nih jadi coach~

pak long berkata...

salam buat shima...
mekasih banyak...buat shima appy selalu...keja jangan tak keja

pak long berkata...

salam buat kak aida..
tak der piala la kak....kalong jer...

pak long berkata...

salam buat cik hel....
sempena kejayaan ni....jom cik hel..coach nak belanja westen food...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...