Kengkawan ( المرافقون )

Khamis, 11 Februari 2010

Nasyid membangkit nostalgia

bila jenjalan lam you tube...tah macam mana terjumpak lak lagu ni.....mak aiii mendayu dan membangkitkan nostalgia....nasyid ni membuatkan aku teringat zaman kecik awal tahun 70an....nasyid ni top la zaman tu.....paling best time ada majlis kawin....zaman 70an kat kampung aku wajib ada loudspeaker....kalau tak ader kira tak sah la majlis tu....pastu gantung tempat tinggi......paling pabret kat kampung aku diorang gantung kat atas pokok kelapa .....pastu lagu nasyid ni salah satu lagu pilihan.....tapi sekarang ni dah tak der dah.....hanya lagu saja yang mampu membangkitkan segala kenangan....




20 ulasan:

sI tEDI berkata...

syahdu jek

annie berkata...

Aduhaiiii..paklong, teringat ke zaman budak2... syoknya lagu ni, dah bertahun2 tak dengar. T/kasih membangkitkan nostalgia.

Kunang-Kunang berkata...

Salam Cikgu, samalah kita, akak pun lagu-lagu al suraya ni masih terkenang-kenang.

Akak pun ambik lagu-lagu ni dari 'Ares' dan akan burn cd. Nak beli dikedai memang susah dah nak dapat.

Lyric nasyid ni sangat menyentuh hati.

pak long berkata...

salam buat cik tedi...
memang syahdu kalau dengor lagu nasyid al-suraya ni...appy selalu buat cik tedi.

pak long berkata...

salam buat annie...
bila dengor lagu ni...fuhhh memang mengamit nostalgia..kiter sezaman kan....

pak long berkata...

salam buat akak...
waaa...buat koleksi tu...caya la kak...memang susah nak dapat lagu nasyid alsuraya ni...moga akak terus ceria

iBu...gUru berkata...

salam pak long
teringat kat arwah ayah ibu......
dlm hpon ibu ada 15 lagu ........
cd dlm kete pun ada. en.suam pun suka sbb satu angkatan

MOBYDICK berkata...

salam Pak Long ambo memey minat abis nashid bedri bulu tekok kalu dengar bulan lepah download kat internet''denga lagu ni teringat tahun 70'an gatih basikal gi tengok wayang gamba black lesen(public Lesen)sbelum main wayang petang dia pasang la lagu ni...sero sedih la..

MOBYDICK berkata...

Nasib baik ada Ares buleh download nasyid ni..

pak long berkata...

salam buat ibu guru...
memang peminat setia ni...tabik la ngan ibu guru...

pak long berkata...

salam buat mobydick...
memey ambo serupa tula la kenengey lagu tu.....bila ingat kenangey lamo ni....segak sebok raso..
lamo tok denga perkataan "gatih"..

naz berkata...

nasyid ni bila duduk sorang baru jadi best :) lirik nya layan makan dalam haha

missgee berkata...

Nostalgia??
Harus dikenang2..

P/s: Series tak pernah dengar lagu nie.. Harus didengar lagi :)

E.d.Y berkata...

lama siot xdengar nasyid...hehehe

pak long berkata...

salam buat naz...
makan dalam....boleh runtun perasaan

pak long berkata...

salam buat missgee....
harus didengar nasyid tu....layan jiwa nurani

pak long berkata...

salam buat edy....
nasyid tu ku tujukan khas buat edy..dengan ucapan kenang daku dalam doamu..hehehehe

anismi berkata...

Salam Pak long,
Ni mesti bila dengar lagu asyik filling.... teringatkan seseorang????

pak long berkata...

salam buat anismi....
teringat zaman bebudak time tu...time rasanya dalam djh 3 kot....

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...