Kengkawan ( المرافقون )

Khamis, 11 Februari 2010

AVATAR hancus

start pukul 4 hingga pukul 5 petang aku layan filem "AVATAR".....dengar kabar memang gah dan meletop-letop.....setelah menonton...... aku rasa tak la hebat mana.....lebih separuh aku tonton filem tu.......nengok pelakon dengan idung tak sememeh....serta kesan bunyi yang aku dengar....aku mula teringat filem animasi melayu "UPIN IPIN and GENG".....kesan bunyi sama jer hebatnya.....maka aku rasa bangga bahawa filem animasi tu boleh setanding dengan filem omputih ni....untuk bukti...aku sedut sebahagian dari kedua-dua filem tersebut....aku dengar dengan teliti kesan bunyi dan gerak gaya pelakon.....sama jer hebatnya...

jawapannya senang....filem animasi Upin Ipin and geng memang hebat dari filem "avatar"...kalau korang tak caya...korang boleh adili sedutan filem kat bawah ni....aku malas nak citer banyak....aku cuma nak kata bahawa filem animasi "upin ipin and geng" tahapnya sama dengan filem omputih bertajuk "avatar".....

pasipaga....pasipaga....avatar leh dok diluar pagar....betul....betul...betulllll.




video video

20 ulasan:

YunK berkata...

klu tgk wyang cete avatar gempak kot. cantik. klu cd dia rakam je.. xnmpak keidhan die. tpi aku tgk gak upin ipin. upin ipin blh lwn cete kartoon antrabgsa. aku takbik upin ipin.

Farah Hanani berkata...

yeah.. support local brand.

watpe nak agungkan produk barat. diorg ade budget masyuk mmg aa bleh wat citer gempak.

cuba suh wat filem dgn budget yg sama dgn budget filem local..

konfem kantoi.. huhu..

pak long berkata...

salam buat yunk....
memang kan filem animasi upin ipin tu memang klasssss...buat yunk mekasih singgah teratak pak long...

pak long berkata...

salam buat farah...
yesss..pak long setuju....bajek ciput...jadik filem cibut babon kan farah..hehehehe

BELALANG berkata...

ermm upin ngan ipin tu mmg best.. ada kelas.. bllg pun suka.. hehe =)

pak long berkata...

salam buat belalang...
tunggu filem upin n ipin berlakon ngan belalang....
mekasih banyak yer belalang..

mama ju, berkata...

Salam Pak Long

Filem org putih tu x je lebih...kuasa mereka pula promasi yg hebat !

E.d.Y berkata...

setiap org ada pandangan masing-masing...

tp kalau tgk betul2, upin ipin punye movement agak pelik..tp avatar smooth je...sbb avatar bukan guna animation, die guna org sebenar tuk hasilkan gerakkan pada kartun tu

azieazah berkata...

Walaupun filem2 barat tetap hebat kerana setaraf dgn kemajuan dan kecanggihan mereka, filem animasi tempatan tetap juga menjadi pilihan..

sapa lagi nak sokong kalu bukan kita warga Msia sendiri...

pak long berkata...

salam buat mama ju..
kuasa ditangan mereka...

pak long berkata...

salam buat edy....
mekasih atas pandangan edy tu....apapun..tidur sebantal mimpi tetap berbeza kan...

pak long berkata...

salam buat azie....
mereka tetap hebat....tapi ada jugak filem kita yang iras-iras cam tu...tak dapat pakai adidas..pakai abibas pun ok gak kan azie..

naz berkata...

haha apa kes? beli yang ori! cetak rompak pandai pandai lah pilih

~ ReD ~ berkata...

suka tgok filem upin ipin..hehe

pak long berkata...

salam buat naz...
betul tu naz...yang ori baru la kaw....terbaikkkkk dari ladang...

pak long berkata...

salam buat cik red...
nak tunggu cik red buat kontest...bila la agaknya..???

DDrfauziah berkata...

Asmkm.
Kak G dah sedia nak balik ni, tp melencung juga ke sini kejap :)
Kak G pun dah lama tak pergi ke panggung, asyik tgk CDs jer (tp yg ori le) .. jd tafsiran Kak G mesti tersasar .. ukuran Kak G: jika tak tertidur, kira OK, jika sampai mimpi, maknanya tidak menarik le, dan menonton kedua-dua ni Kak G terus tertidur .. hehe.

pak long berkata...

salam baut kak G...
lena dibuai mimpi .....

::SizuKa:: berkata...

tak berminat langsung nak tengok AVATAR...UPIN IPIN lagi best!!

pak long berkata...

salam buat sizuka..
kita serupa..best kan upin ipin n geng..layannnnnn pun berbaloi-baloi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...