Kengkawan ( المرافقون )

Isnin, 8 Februari 2010

Kegunaan Simbol LAYERS Adobe Photoshop

Salam semua....lama blog prancais aku tak diupdate.....kali ni aku sambung lagi panduan adobe photoshop....tentang LAYERS....cukup penting semasa kita nak mengedit kerja kita....kalau nak tahu lebih lanjut pi la kat blog prancais aku :


akhirnya aku mengharapkan dengan sedikit perkongsian ilmu dapat membantu kengkawan...cuba jangan tak cuba...

jemur kain atas penyidai,
penyidai dekat umah mamu,
aku bukan nak tunjuk pandai,
cuma sekadar nak kongsi ilmu.


19 ulasan:

azieazah berkata...

PAKLONG... saya baru saja cuba-cuba guna layer.. Tak ler pandai wpun dah lama belajar bab layer nih..

dan bannner header di blog saya tu saya guna layer gak tu.,. Tak berapa menjadi, tapi untuk kegunaan sendiri, belasah jerrrr...

TMUkmkd berkata...

layer. benda yang bagus kalau nak main banyak imej, lain2 opacity atau setting

maiyah berkata...

sy minat tp x bape pndai.. nnti nk bajar lg.. nape photoshop sy dah x bleh save kat folder mypicture asyik tertera !turn off maximum capabality will bla bla bla bila x turn off try save x bleh bukak folder tu dr my picture.. hish poning den

pak long berkata...

salam buat azie...
yesss...pak long pun belasah jugak...bukan nak kena bayor atau nak meletop....

pak long berkata...

salam buat TMUkmkd...
mekasih banyak atas idea tu....

pak long berkata...

salam buat maiyah...
ok kita sama-sama blajor...pak long tak la pandai sangat...bab turn off tu...cuba maiyah save kat destop atau lain pada folder mypicture..

Rauna_safia berkata...

wawh...salam pak long....hmmm...mekacih ilmu tuh....sy pun tgh berjinak2 ngn adobe...tp, x terer sgt la...heheheheh

pak long berkata...

salam buat usagi...
berjinak-jinak ok la tu....lama-lama manja la tu...hehehe
moga terus berjaya...

mama ju, berkata...

Salam Pak Long..nanti mamaju nak study.Lenggang Kangkung dah jumpa ke?

Kunang-Kunang berkata...

Salam cikgu, nak balas pantunlah

Pengat pisang dicampur sagu
Mari dihidang orang bertamu
Pahala besar sedang menunggu
Kerana cikgu tak kedekut ilmu

Terima kasih

pak long berkata...

salam buat mamaju...
ok study jangan tak study...moga beroleh sesuatu....lom dapat signel dari lenggang kangkung...

pak long berkata...

salam buat akak..
amboi best aaa pantun akak...
nanti nak buat kontest berbalas pantun la pulak...hehehe

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
Teruskan berkongsi ilmu ya .. besar pahalanya tu.
Kak G ni mmg jenis yg suka jugak mengambil tahu tentang pelbagai hal, tp agak liat sikit utk ikutan .. :) org lama la katakan, degil sikit :) namun bezanya, Kak G sentiasa berfikiran terbuka & dpt menerima org lain seadanya, walaupun berbeda pendapat & haluan :))

pak long berkata...

salam buat kak G...
moga kita dapat sesuatu dengan apa yang kita buat...buat kak G kita doakan moga dimurahkan rezeki..

E.d.Y berkata...

wah..rajin guna PS...skrg nak senang edit guna lightroom je...nak cepat katakan...hehe

pak long berkata...

salam buat edy....
cam ner lak lightroom tu..?

* mEsSy * berkata...

salam tuan tanah.. thnx bub sudi kongsi2 yer..

:)

pak long berkata...

salam buat messy...
mekasih kembali....tuan tanah nak jual tanah..nak beli tak...(gurau jer erk)...

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...