Kengkawan ( المرافقون )

Sabtu, 6 Februari 2010

Filem SETEM penuh aksi

kali ni aku nak sembang bab filem melayu bertajuk SETEM.....tapi aku baru jer berpeluang nengok filem tu....tu pun kawan bagi CD....best jugak la.....layan waktu boring....ada la beberapa mesej yang nak disampaikan.....aku layan sampai abih la filem tu.....tapi aku nak kongsi la dengan korang yang dah nonton filem tu.....beberapa kesan yang bagi aku agak kurang logik terdapat dalam filem tu.....tengok sedutan filem kat bawah tu....tengok ngan teliti...aku dah slowkan pergerakan penembak profesional tu beraksi..fuhhhh muka memang brutal dan sesuai dengan stail dia....tapi ada menda pelik yang aku cukup muskil.....



ok...aku senaraikan persoalan yang pelik tu....
1. tembakan kat bonet tu aku agak dalam 6 das kot dari penembak pro....
2. boleh ke orang sebesar tu tak kena tembakan kerana berselindung disebalik toll box kecik...
3. last masa keluar dari bonet tu.....kat bonet tak dak kesan tembakan..cam ner boleh jadik cam tu...

aku saja jer nak buat teka-teki ajaib .....maklum la buat filem zaman milineum....cam ner jadik cam tu.....jom layan filem SETEM....

44 ulasan:

Independent Queen berkata...

Pehh kalah Avatar kan ini flem? lol

pak long berkata...

salam buat independent queen...
yer ker....tapi avitar lom nengok lagi...dalam proses nak nonton...

~ ReD ~ berkata...

smpai sekarang x tengok2 lagi AVATAR tu..huhu

Dak Wan® berkata...

Spoff gila nya kantoi! Hehehe

naz berkata...

hahaha! pistol air bro

pak long berkata...

salam buat red...
avitar tu dah ada lam simpanan..cuma nak open fail jer...nanti NAK buat lak komentar fILEM AVITAR..

pak long berkata...

salam buat dak wan..
minat lagu KANTOI...hehehehe

pak long berkata...

salam buat naz...
pak long ingat pun cam tu la....kesan bunyik jer lebih-lebih..huhuhu

Armyrule berkata...

emm, not bad la citer setem ni...biasa la tu...benda2 xlogik berlaku...citer top2 pun ada mistake gak...huhuhu...nak tgk avatar, meh la donlod kat blog saya...hahaha

aisha wUtevA!! berkata...

setem mmg besh...
layan seratus kali pon xde hal... lalala~

pak long berkata...

salam buat armyrule...
ok..nanti pak long pi blog anda..nak donlod filem tu...mekasihhhhhhhh

pak long berkata...

salam buat aisha....
layan jangan tak layan...citer best layan banyak kali pun tak ugi kan aisha...

cikgu isza berkata...

arwah opah selalu kata,
tu le namanya cerita,
klo x xjadi cerita
(bukan saya kata erk,,)

RMY-Abelitokjoro berkata...

salam dari bukit istana apa khabar pak long... ntah la sya tak berapa tau cerita melayu..ni..

missgee berkata...

Lakonan semata-mata..
Semata-mata lakonan..
hehehe

Sekian, Terima kasih!

pak long berkata...

salam buat cikgu..
haah kan..cerita yang boleh melayukan mata...hehehehe

pak long berkata...

salam buat abe li...
abe..jom kita dikir..nak kelih abe li jadi tukey karut..

pak long berkata...

salam buat missgee..
lakonan semata-mata dan membuatkan mata-mata yang memandang jadi tak bermata disebalik kaca mata tapi tidak buta mata ....huhuhuhu

maiyah berkata...

hehe.. mmg byk x lojiknya tp layan gak gelak bila tgk

E.d.Y berkata...

biasa la cite melayu...nasib la tgk cd...kalau g tgk wayang mmg kene gelak la..hahaha..ooppsss..tergelak lak...:p

Kunang-Kunang berkata...

Salam cikgu,

Saya pun ada tengok cerita setem ni.

Seronok juga jalan ceritanya.

*Dak kecikkk* berkata...

xsuka crita ni..
hehehe

ibusinga berkata...

baju kalis peluru..
bonet kalis peluru..
:)

pak long berkata...

salam buat maiyah...
layan lam cd pinjam jer...tak la rasa ugi...hehehe

pak long berkata...

salam buat eDy...
jom kita sama-sama.....kah..kah..kah..kiok..

pak long berkata...

salam buat akak kunang-kunang...
tengok sebab nak tahu cam ner citer dia kan kak..

pak long berkata...

salam buat dak kecikkk...
katakan tak nak pada setem....hehehehe (gurau jer)

pak long berkata...

salam buat ibusinga...
nanti nak adihkan kat ibu singa baju kalis air....hehehehe

Dr.Araz berkata...

Salam Paklong... kalu paklong minat menonton filem... nia ada site boleh download... free je... latest nyer cite pung ada. http://www.syok.org/portal/news.php

touyakaruma berkata...

huhu tak tengok gi .. so taknak spoiler

pak long berkata...

salam buat Dr. Araz...
mekasih banyak atas info tu...

pak long berkata...

salam buat touyakaruma...
mekasih banyak singgah kat blog pak long....

DDrfauziah berkata...

Salam Dik Long :)

TK bbyk di atas komen di danau Kak G tu .. ya gitu la lbh-lbhnya :) .. berkongsi ilmu, pengalaman & kefahaman sbg jariah kerana Allah, kut boleh menambah saham akhirat.
Kak G suka la gaya cikgu yg selalu buat analisis .. bagus utk ketajaman minda & nurani jugak.
Hmmm, bercakap tentang film .. pembuat film mmg kurang peka dgn segala perincian realiti .. kekadang mereka terikut aspek angan & mimpi ala Bollywood :)

adiwarnatasya berkata...

Cam nak layan juga cter ni:)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

uik beshhh ka citer tu ? cam sentimental je

pak long berkata...

salam buat akak fauziah...
betul kata akak...citer kita nak sama ngan angan-angan citer industan...
buat akak fauziah..kita tabik dengan gaya penulisan akak..

pak long berkata...

salam buat adi...
layan jangan tak layan....

pak long berkata...

salam buat miss lolly....
tak tau nak kata la...nak kata sentimental...tak la sadis jiwa nengok....nak kata aksi...tak jugak...
jadi layan cam citer drama swasta kat TV jer la....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

ha'ah yew..x pasan lak.

pak long berkata...

salam buat kinakoyu....
kalau jadik cam tu...tawar ati kita kan nak nengok filem melayu....betul tak mama...

Syima Syaz berkata...

adik saya kata setem best sgt.saya bab movie mmg out.tv pun jarang tgk.biasa baca paper je..hehe

pak long berkata...

salam buat syima...
baca tu lagi baik pada menonton...baca banyak guna persepsi...moga terus ceria..

苦瓜鹹蛋Star berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...