Kengkawan ( المرافقون )

Selasa, 23 Februari 2010

Cikgu ISZA......ni jawapan hamba.

Aku suka lawati blog cikgu isza…sempoi dan ceria…macam-macam cerita yang aku dapat….tapi tup-tup aku terbaca tag soalan panas….aku rasa tertarik dengan soalan yang dia kena tag….bila aku scroll aku dapati blog aku tersenarai….ok cikgu, aku nak jugak jawab soalan panas bersempena musim panas ni…

1 - adakah anda rasa HOT???

- aku tak berapa hot…hanya sekadar suam-suam kuku…

2 - upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
- ok no hal..menda kecik jer…



3 - cerita pasal gambar
- ni gambar kat luar muzium Taiping…time aku boring aku masuk kat situ dan snap la pic tu..

4 - bila kali terakhir anda mkn pizza?
- dah sebulan lebih dah….parking payah kat kedai pizza tu..

5 - lagu terakhir anda dengar
- lagu nasyid dari kumpulan al-suraya medan…


6 - ape yg anda buat selain menyelesaikan tag ni
- sambil menyiapkan asimen yang entah bila nak siap

7 - selain nama sendiri, anda di panggil nama ape?
- kat mana-mana org panggil aku PAK LONG...tapi bulan ALONG..

8 - tag lagi 8 org

- aku rasa org yang aku tag ni tak ambik ati...

  1. http://norgadis.blogspot.com/
  2. http://bicaramataku.blogspot.com/
  3. http://helenalatisha.blogspot.com/
  4. http://maiyah71-perjalananku.blogspot.com/
  5. http://slamzer.blogspot.com/
  6. http://qisminaraudhah.blogspot.com/
  7. http://dahliajournal.blogspot.com/
  8. http://nurrcahaya.blogspot.com/
9 - siapakah org no.1 kpd anda
- seorang sahabat yang cukup hebat dalam dunia sastera.

10 - katakan sesuatu mengenai org no.5
- aku tetap mendoakan moga kau dimurahkan rezeki

11 - no.3 ade hubungan dgn sape?
- dengan Arif kot..sebab aku banyak baca tentang tulisanya mesti ada nama tu..hehehe (jangan marah aaa)

12 - bagaimana pula dgn no.4
- aku tabik dengan ketabahannya....gua respek sama lu maiyah

13 - pesanan kepada org no.6
- aku doakan moga kau tak celaru dan berjaya ngan cemerlang

14 - kata2 cinta utk org no.2
- eratkan kasih sayangmu bersama keluarga diperantauan

15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan
- mempunya gaya penuliasan yang seni dan menarik bagi aku

16 - berikan 5 yg anda tau tentang org yg mengtag anda
  1. sepropesen dengan aku
  2. pakar dalam matematik sek rendah
  3. rajin dan kreatif
  4. ada tokoh jadi guru BESOR.
  5. senegeri dengan aku (kejor yong kejor)

17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU

- sama-sama makan rumput

18 - perasaan anda wat tag ni

- aku rasa seronok sebab aku suka soklan bentuk cam gini.

19 - adakah anda tau si razman itu sengal

- siapa itu RAZMAN....loyar..majestret...hehehehe

20 - a)GAY or b)LESS

- jejaka idam malaya....huhuhuhu

.....yesss.....aku dah berjaya selesaikan tag ni....moga sapa yang aku TAGG dalam penerbitan ni tak akan saman aku....

10 ulasan:

::SizuKa:: berkata...

sizuka tak kena tag. hehe. tapi sizuka komen kat sini ;)

pak long berkata...

salam sizuka...
mekasih banyak buat sizuka....nanti nak tagg spesel buat sizuka..tungguuuuuuuuuuuu

cikgu isza berkata...

-trima kasih banyak2 pak long.. pak long memang sempoi.. kita hidup perlu bergurau senda kan3?
-wahhh.. wallpaper tu.. pencinta kedamaian nampak!
-tokoh jadi guru besor? hehehe.. memang ada tokoh sesangat..
-senegeri.. x larat yong nak kejo wehh
-pakar matematik.. belum tercapai.. mudah2an.. doa2kan yer

dah sukan ke belum?

Tanpa Nama berkata...

waahhh tak tag kite pun...sob sob...hehehe tak tak..gurau

SyimaSyaz

maiyah berkata...

siap nyuruk bwh katil nih.. tup tup nama naik gak ye.. ok le nnti kita jwb ye.. macih..

pak long berkata...

salam buat cikgu isza...
sukan dah buat...lega rasa ...penat jadi sebagai pengurus peserta umah ijau...idup umah ijau

pak long berkata...

salam buat syima..
tunggu pak long wat tagg...soalan memenatkan minda....kita akan tagg syima..tungguuuuuuu

pak long berkata...

salam buat maiyah...
kita memang tabik la ngan maiyah...jangan nyorok bawah katil..terantuk paler naya ooo...hehehe

helena's berkata...

paklong..banyak nye saya kene tag..takpe takpe nanti saya buat okay.hehe

arif tu memang berhubungan dengan saya.ehh bukan memang.pernah.tapi tidak lagi.jadi kenangan terindah dah.hehe

tapi saya sayang arif.hahaha

pak long berkata...

salam buat cik hel....
dalam kelam ada sinar...dan sinar pasti menjelang...moga cik hel tetap bahagia....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...