Kengkawan ( المرافقون )

Isnin, 11 Januari 2010

From Taiping With Love

Kalau dulu-dulu dalam majalah humor Gila-Gila ada satu lakaran karton bertajuk "From Taiping with Love".....karya kartunis Rasyid Asmawi....bila teringat karton Gila-Gila era tahun 1980an...aku nak la buat satu entri tentang dimana seninya taman tasik Taiping...

Dengan tasik tinggalan lombong bijih timah....dan diurus dengan baik..memang cun tasik tu....satu yang aku rasa menarik kawasan Taman Tasik ialah seni pada pokok yang berada dipinggir jalan sepanjang laluan taman tasik tersebut....lengkungan ranting pokok tu yang membuatkan Taman Tasik Taiping terlalu unik.....tengok la gambaq kat atas tu....aku dah ronda satu semenanjung tak dak lagi suasana lengkungan ranting pokok seni macam tu...

bila lalu kawasan tersebut..fuhhh terlalu seni.....kalau tangkap gambaq pemandangan pokok tu.....buat poskad....mesti sempoi...jadi aku tangkap gambaq dan aku edit sikit ....buat ala-ala poskad....jadi kalau mai Taiping...jangan lupa pi ronda taman tasik Taiping....Taiping bandar warisan...

19 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Ye ye.. Memang cantek tempat ni.. Huhu.. Mase saye kat taiping praktikal dulu sempat gak laa jenguk ke sini.. Time tu pagi2.. Hehe.. Memang cantek giler.. ;)

anismi berkata...

salam,
memang cantik kat taiping ni... pernah pergi sana masa kat maktab.. main bola baling... suka dok lepak kat tepi tasiknya..

iBu...gUru berkata...

salam pak long,
dulu2 ibu guru pernah dating kat situ

pak long berkata...

salam farhana.Dr.....
pepagi ramai org joging kat situ...wat praktikal kat sepital taiping ker...?

pak long berkata...

salam anismi...
seni kan tempat tu....tasik dia pun cun jer kan....buat anismi bila nak lepak lagi kat tasik tu..?

pak long berkata...

salam ibu guru....
huhuhu..memang romantik tempat tu....celah-celah pokok besaq....syahdu tu....tempat jatuh lagi dikenang..inikan pulak tempat berkasih...hehehehe

pudding pie berkata...

kalo pagi2 mesti cantik kan view tu
ala2 kat korea plak
tempat kat Malaysia pun catik gak

pak long berkata...

salam..
memang cantik..sejuk ngan pepokok nan menghijau...

cikgu isza berkata...

boleh ajak suami dating kat sana ni...

adiwarnatasya berkata...

Pak Long dulu pon saya tinggal kat Taiping gak...n sekolah di sana...
Memang best kat saner:)

-HanaMichi- berkata...

salam pak long..thanks for drop by..
taman tasek tepen? besh..da penah pegi..buleh men kayuh2..ehehhe..tapi malam kawasan tu pon dorang kate best gak...sy tak tau la nape..

pak long berkata...

salam cikgu iza.....
boleh sangat tu....syahdu tu sis...
sambil nengok org..hari minggu lagi best cikgu...

pak long berkata...

salam adi....
yer ker...
best kan tepen..sekolah mana la agaknya..???
tempat jatuh lagi dikenang.ini kan pulak tempat sekolah..

pak long berkata...

salam -hana-...
kayuh kat tasik dan kayuh basikal pun ok jugak..
malam..ehem-ehem...tak kuasa mak..hehehehe

Kak Aidah berkata...

Salam Pak Long,
sy ni dilahirkan di Taiping. Arwah abah dulu kerja askar. Pada sy Taiping mempunyai taman tasik yg paling cantik sekali di Malaysia ni. Kalau nk tenangkan hati lalu je kat Lake Garden tu rasa sejuk je. Cuti sekolah tahun lalu sy ke Taiping, mula2 anak2 tak nak pergi, they all kata apa ada kat Taiping. Tapi bila dh pergi they all semua jatuh hati.

pak long berkata...

salam buat kak aidah....
betul kata kak aidah tu...
tu la kan kak seninya taman tasik taiping....

izazin berkata...

Kalau ada pic yg cantik2 ttg Tasik Taiping tu jgn lupa beri kitorang tgk ek.

pak long berkata...

salam buat cikgu iza...
ok nanti keluaran akan datang kita buat liputan khas tentang taman tasik taiping...

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...