Kengkawan ( المرافقون )

Ahad, 6 November 2011

Inilah Relitinya...


hati luluh bila TPM kata PPSMI dilanjutkan. Bukan nak mencabar mana-mana pihak, tetapi
sebagai seorang guru aku tahu apa sebenarnya berlaku kepada projek PPSMI ni. jadi aku berdoa agar biarlah ia diajar sepenuhnya dalam bahasa melayu. buang yang keroh ambil yang jernih. biar lah projek "penutur jati" dengan subjek BInyer...

kata paklong : Buat lah kajian dahulu sebelum laksana sesuatu projek.

9 ulasan:

Daddy Cool berkata...

Lanjut??? Bukan ke dia nak habihkan geng-geng yang dahulunya terkena tempias PPSMI..kira penyelesaiannye secara "soft landing" dan bukan secara ngejutkan cikgu?

sehasta mungkin berkata...

Assalamualikum, tumpang lalu

He...sokong cikgu....Bahasa melayu je dah tongang terbalik..BI lagi la...kesian anak2 luar bandar...hu....aku tgk abis duit mak bapak dok hantar tusyen BI. Di bandar ok memang bahasa melayu nak di lenyapka ...he..he....anak2 lepak kat CM pun speak London.
:)

MOBYDICK berkata...

Salam Pak Long,selamat hari raya.Kesian pada murid2,ibu guru dan bapa guru,buatlah sesuatu pembaharuan di dalam sistem pelajaran di Malaysia
yang boleh dipakai setiapzaman,
sekali corak pembelajaran ditukar berjuta duit habis,last2 xpakai pulak.Nak buat sesuatu fikir dahulu impak jangka panjang...

Nazatul shima berkata...

salam pak long....nk bgi pndpat ckit..:) emm..bg sy ppsmi ni ada jgk kebaikan.. utk peringkt permulaan mgkin ssh student nk adapt...tpi bile lame2 diajar, Insyaallah, mereka akan lagi mahir..bdk2 sekarang mkin bijak.. if ppsmi ni x dilaksana, risau nnti bile mereka masuk ke pringkt tinggi, mereka akan kurang kemahiran dlm BI.. :)

karatz berkata...

sy rasa boleh nak buat,tp kena amek guru2 pure bi dalam sains,matematik,fizik,add math..kot!


tp paklong betul,kaji dulu.

cikgu Naman berkata...

salam pak long,

depa pandai buat eksperimen je..yang naggungnya sape?

terbaru eksperimen kerja 9 jam bg cikgu²..alahai..

Irfa berkata...

salam kenal pak long
dari blog kak aida(baru jumpa ari ni blog kak aida)

ppsmi..tak berani komen
beri pada pakar jelah yg komen :)

Deru Ombak berkata...

Salam kulaan ..

[PCL] berkata...

salam singgah lama tak mai sini..apa khabaq Paklong?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...