Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 25 Ogos 2010

Makanan Halal

Pendedahan demi pendedahan yang melibatkan logo Halal ini mula meragukan dan diragukan. Rasanya banyak tempat makan yang agak elit diragui kehalalan makanan yang disediakan. memang dirasakan penyediaan makanan dihotel cukup meragukan. Tapi sejuahmana kita dapat memastikan segala makanan yang kita makan itu benar-benar halalnya.

15 ulasan:

iBu...gUru berkata...

salam pak long
selamat berpuasa utk pak long sekeluarga.............

sizuka[Izzati] berkata...

huhu risau takut tersilap pilih halal haram.semua pun ada dekat pasaran sekarang.

POSH76 berkata...

tulah kan tak tau asal takde ba alif ba ya jer depa kata halal...huhu

azieazah berkata...

Sebelum ke hotel, semak dgn website JAKIM. Ada senarai hotel yg dah dapat sijil ni, kan?

Mawar_berduri berkata...

Salam...
tu la ...kadang2 nak amkan pun konfius ....lebih baik makan kat umah je ...hihi

fa10 berkata...

so.. rajin2 la kaum ibu bersilat di dapur...

pak long berkata...

salam buat ibu..
mekasih banyak ibu..buat ibu..appy selalu

pak long berkata...

salam buat sizuka...
haah kan sizuka...biar kita sentiasa beringat...

Chik Na berkata...

lama tak jenguk blog pak long.. selamat berpuasa..

ada gak pengeluar letak tanda halal padahal sebenarnya depa tak minta pun kelulusan halal dari Jakim..so macamana nak make sure apa yg kita makan tu betul-betul halal..

cikgu isza berkata...

salam paklong,
semoga sihat selalu hendaknya..
kalau ragu semaklah kat JAKIM..
bukan susah..
sms jer..
:)

~ ReD ~ berkata...

nak makan mewah sikit, mesti rasa was was

Rindu Nak Tengok Cerita Macam-Macam Aznil

maiyah berkata...

salam.. sudi kiranya terima kad raya dr sy.. makasih

maiyah berkata...

slmt hr rya maaf zahir batin..

|| NaFiRaa || berkata...

betol lah pak long~ susah kita nak pastikan makanan tu betol2 halal~

Luke berkata...

Sebenarnya mencari makanan halal lebih senang kerana asalnya semua makanan adalah halal kecuali ada nas yang mengharamkannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...