Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 19 Mei 2010

Hari Guru paling HARU


Hari GURU dah berlalu, kisah GURU tu macam biasa, tak la grand sangat. Tapi yang paling dan paling-paling membakar jiwa aku sebelum hari guru, kabel kampung aku dicuri lagi oleh penyamun tarbus durjana. Sehingga entri ini ditulis pihak TM belum melakukan apa-apa tindakan. Dan puluhan kali aku call pusat mintak dibaiki. Jawapan kami akan ”REMARK”. Tanya la bila pun tu la jawapannya. REMARK apa kejadahnya.....

Persoalannya, teknisen kat kawasan aku ni buat keja ker tak. Tak der langsung respon dari aduan aku. Ingat kawasan kampung ni tak tak der manusia yg menggunakan internet. Kalau kat kawasan bandar mengapa KALUT jer depa buat keja. Nampak macam ada kawasan terpilih jer. Kalau nak banding dengan TNB jauh sangat la. Kalau TNB..kita buat aduan memang on time datang. Kalau TM jangan harap la nak buat cam tu.

Untuk TM jaga la kualiti kerja. Jangan bagi pengguna mempertikaikan keja hampa. Jangan sampai pengguna yang menghubungi talian 100 tu mencarut pulak. Jadi keja buat cara kerja.

Kata peringatan aku : Lu boleh tipu gua sebab gua tak tau cara lu kerja.

27 ulasan:

Jijahh @ f.k berkata...

SELAMAT HARI GURU PAK LONG ...

heheh rasa jijah laa .. itu olang salah remark (macam dalam citer p. ramlee tu) salah pangkah kat tempat lain ...

olang pangkah tiang .. dia cap pangkah (ngelat tak buat keje) hehehe ...

sebat pungkoq dia pak long ... kasik dia rajin keje sikit ...

pak long berkata...

salam buat jijah...
aku sokong cadangan ko...mai kita pakat sebat ramai-ramai..

~ ReD ~ berkata...

kalau mcm itu, mcm mana nak majukan kawasan kampung kalau x beri kerjasama nak baiki line tenet??aiseeyyy


eeh...lupa plak..salam paklong..hehe

selamat hari guru :D

♥cybermummy♥ berkata...

sabar pak long .. jgn marah2 nanti boleh kena darah tinggi. Biasalah ada je org yg makan gaji buta. ( patutlah lama tak de entry . ngeee)

AISHA SAAD berkata...

stress eh takde tenet!
rasa macam hilang separuh hidop!
hahahaha.

neway hepy hari guru pak longg.
bwak mai hadih siket kat cekk, boleh??
hehehe.,

Norgadis Labuan berkata...

Salam ceria cikgu,
Mungkin kabel habis kot, jadi tak boleh ganti lagi, klu boss belum urus beli cable baru, org bawahan tak dpt buat apa2. Pekerja yg mcm ni memang selalu kena marah oleh org. tapi apa boleh buat, dorg pun ikut arahan boss.

eh! Mcm pekerja TM pula aku ni hehehe...

|| NaFiRaa || berkata...

pertama sekali..
"selamat hari guru"

kedua..
yeahhhhhh.. marah sama dia pak long!!! ramai sungguh org dah pertikai kan kerja TM nih... buat aduan sampai berminggu nak amik tindakan.. bila datang betolkan kerosakkan.. tak sampai 5 minit siap!! cis jek kan!!

blueCITY® berkata...

salam,

selamat hari guru paklong
saya ada buat n3 ucapan hari guru, ada nama paklong gak, kuikui..

http://bluevirgolady.blogspot.com/2010/05/andai-tertutup-tirai-sufi.html

uh uh
sabo sabo
depa memang, lagi2 kita ni melayu yg bukan vip, cuba kaum cina komplen, depa cepat2 gak g tengok. depa takut cina gertak lagi dari melayu gertak.
sebab kenapa?
hmmmmmmmmmm lu fikirlah sendiri

cikgu isza berkata...

patutlah paklong menyepi..

iBu...gUru berkata...

salam pak long
ingat ka p mana .........sengap jer, rupa nya dok call TM....... slamat ari guru..............

Zura berkata...

biaselah drg nie...klau bill xbayar th plak nk potong...maintenance xnk jaga...

naz berkata...

makin berumur ni biasa lah sentimental sikit hahaha opps paklong muda lgi

azieazah berkata...

PAKLONG, masa BONDA saya duduk di Pondok dekat Teluk Medan dulu, selalu kes camni berlaku, kdg2 sampai 2 bulan takda line telefon sbb kable kena curi... Akhirnya, terus potong, tak mo pakai telefon lagi.

Selamat Hari Guru, PAKLONG.

tehr berkata...

TM?
sapa TM? timbalan menteri?
hah?... Tak Mampu? Ooooo macam tu?

kalau ikutkan hati kan... mau je aku...

missgee berkata...

TM nie memang agak lembab sket..
Nak ugut sket baru keja jalan..
Tak mau komen panjang..
Rasa nak maki hamun je..


P/s: Selamat Hari Guru Pak Long(^.^)

Mak Su berkata...

selamat hari guru buat pak long, moga bertambah-tambah rezeki dan gembira dalam berkat Ilahi :)

maiyah berkata...

Tm dah byk lemak skrg, maklum le tenet nya dah makin di sukai ramai.. tu yg bila org komplen nk gerak lembap jek..

penjejak maya berkata...

salam,

selamat hari guru walaupun dah bbrp hari berlalu..

pak long berkata...

salam buat cik red..
mekasih banyak atas ucapan tu...
idup cik red...

n@m@n berkata...

sabaq gu..hehe

dah lama tak menyinggah ke sini..;)

Tanpa Nama berkata...

salam cikgu...

hari tu kabel tepon kawasan rumah kena sambar petir..pastu 1 area taman takde line tepon n streamyx.almost sebulan jugakla baru ok...pastu streamyx kitorang yg last skali ok...buat 4x aduan,tak jalan..last skali ayah kol pekik2 trus dia bagi feedback.

akibatnye..saya tak bayar bil streamyx bln lepas tanda protes..hehehe

Tanpa Nama berkata...

alamak lupa nak letak nama...syimasyaz

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
Dah nak tido, teringat pula Dik Long ... asyik sehari ke sehari posfon nak jengah! :0
Lama tak nampak? Apa pun Selamat hari Guru. Senyum! Jgn melayan perasaan marah tu. Pasti ada hikmahnya juga. Disuruh bersabar! Hehe.

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

hihi :0

paklonggggggggggggggggg camat ali guluuuuuuuuu !

helena's berkata...

tetibe terasa selaku teknisen..heehe

selamat hari guru paklong!

Aus MeLankoLik berkata...

sabr pak long , hehehehe .

maybe technician skit kot sane , takpe2 , nanti die datang repair kite perli ramai2 , hahahak .

Misz berkata...

kene wat surat aduan itam putih kat TM tuh pak long..mungkin kat area paklong tu diorang 'slow'..

tp alhamdulillah setakat ni kat tempat saya walaupun ceruk kg gak..TM segera datang jika ada aduan..
ape2 pun selamat bertenet kembali..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...