Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 3 Februari 2010

Lagu buat teman blog teristimewa

aku tak pandai main menda ni.....tapi tak try tak tau kan...setelah aku ditag oleh cikgu isza......aku cuba buat macam yang dilakukan.....soalan semua lam omputih....aku mana paham....jadi aku mintak en. google tolong translate....jadi paham la aku soalannya ..

jadi ni la senarai jawapan ikhlas dari hati aku bersama lagu serta petikan lirik...

1. If someone says ‘are you ok” you say

jika seseorang mengatakan kau ok anda katakan

lagu : juwita – iklim

tiada syair indah...termampu ku ciptakan....yang setanding indahnya belai kasihmu...

2. how would you describe yourself

bagaimana anda akan menggambarkan diri anda sendiri

lagu : kembara ditanah gersang – al jawahair

kembara berjalan bersendirian mencari jalan pulang,

3. what do you like in guy or girl ?

apa yang anda suka pada lelaki atau perempuan

lagu : wajah kesayangan hamba – hail amir

pipi pauh dilayang….alis matanya lentik....sekali mata memandang….hati tertawan.

4. how do you feel today?

bagaimana perasaan anda hari ini

lagu : kenangan mengusik jiwa – L.ralmee

walaupun jauh.....beribu batu….namun hatiku tetap pada mu

5. what is your porpose ?

apa tujuan anda

lagu : terlalu istimewa – adibah nor

wajah mu bercahaya….memberi bahagia tiap mata yang memandang…

6. what is you motto ?

apa slogan anda ?

lagu : subsidi – pak pander

gugurkan peluh sendiri…gerakan tulang sendiri…janganlah hanya menanti..

7. what is your parents think of you ?

apa yang anda pikirkan orang tua anda

lagu : umi – dato shake

umi ku petik bintang-bintang, menyinar cahaya hidupmu,

8. what 2 + 2

apa 2 + 2

lagu : cinta – amy mastura

alangkah indah kalau kita dicinta…cinta bawa bahagia

9. what do you think of the best friend

apa pendapatmu tentang teman terbaik

lagu : dari sinar mata -May

tika itu kau hulur tanganmu membawaku ke atas semula

10. what is your life story

apa kisah hidup anda

lagu : hanya nyanyian dalam sepi –ben nathan

pahami lah pengertianku ini......setiap insan punya perasaan.

11. what do you want to be when you grow

apa yang kau ingin jadi ketika anda tumbuh

Lagu : bukan kerna nama – Ramli sarif.

Kerna sifat kasih...pada sesama insan.....dan menyatakan kasih sayangku

12. what do you think when you see person you like

bagaimana fikiranmu ketika anda melihat orang yang anda suka

lagu : kenapa singgah kalau tak masuk – Flava

siapa kamu....kenapa singgah kalau tak masuk...kedalam hatiku..kedalam hatiku

13. what your hobby

apa hobi anda

lagu – oh kome dorayan dah berbunge –mr os

duit dorayan yang tua nak kemekah..yang mude gate nak menikah…

14. what is your biggest fear

apa ketakutan terbesar Anda

lagu : hijau – zainal abidin

bumi yang tiada udara…bagai tiada nyawa…pasti hilang suatu hari..

15. what do you want right now

apa yang kau inginkan saat ini

lagu : menatap matamu – aril

andainya kau jadi miliku... selalu ku nyanyikan lagu rindu

16. what do you think of your friend

apa pendapatmu kawan anda

lagu : teman sejati - brohters

bersukur kini.....padaMU ilahi teman yang sehati kini ku temui

17. what will you post this as

apa yang akan anda posting ini sebagai

lagu : suci dalam debu - iklim

zahirnya kotoran itu terlihat....kesucian terlindung jua...cinta bukan hanya dimata

...mekasih buat cikgu isza kerana tag pak long.....

jadi aku tag rakan blog yang paling istimewa.....


RULES:
- Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle
- For each question, press the next button to get your answer.
- YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
- Tag 10 friends.
- Everyone tagged has to do the same thing.
- Have Fun!


23 ulasan:

maiyah berkata...

siap ada lirik lagi.. cayalah paklong

cikgu isza berkata...

tima kasih2,
fuyooh! paklong sentiasa mengikuti perkembangan lagu..
suci dalam debu tu selalu org tuju lagu tu kat saya,
:)

Qismina berkata...

paklong mmg top... huhu.. caya laa paklong.. jiwanggggssss..

pak long berkata...

salam buat maiyah...
saja nak test IQ...hehehe

pak long berkata...

salam cikgu isza...
kau memang sesuai ngan lagu tu...kalau pak long nyanyi sah sadisss gitu...hehehe

pak long berkata...

salam buat qis....
jiwang-bawang lak haku...huhuhu

MOBYDICK berkata...

Bravo! bravo... cayalah Pak Long kreatif sungguh,bijak..bijak

DDrfauziah berkata...

Aslmkm.
TK la di atas ziarah & komen tu.
Nampak macam teruja jugak melayan tag tu ya? Kak G mmg tak terikut rentak 'lagu-lagu' tu .. tp suka Sudoku :)

~ ReD ~ berkata...

kreatif nyerr...suker laa...*wink wink*

Mak Su berkata...

menarik juga lagu pilihan paklong, macam seswai gaks ngan jiwa saya.. maklumlah, kita ni dekat dekat sebaya gaks, anak2 late 60s. hehehe

hari ni saya dah letakkan cakaran-cakaran anak kecik saya :)

pak long berkata...

salam buat mobydick....
dah kena tag..try la buat...

pak long berkata...

salam buat akak Dr.fauziah.
nak carik la lagu yang akak kata tu....tak pernah dengor lagi

pak long berkata...

salam buat red....
tak nak try ka buat lagu spesel macam tu....layan jiwer...

pak long berkata...

salam buat mak su...
yessss...kita lahir tahun 60an..lagu tu la yang jadi pujaan...

iBu...gUru berkata...

salam pak long
dah ngajar 23 thn x penah ajar
BM. form 1 pun x brani.subjek2 lain
pernah juga cam math , sains. bab2 bahasa x brani la..

rumah kuning berkata...

T kasih sing rumah saya.

Rauna_safia berkata...

Paklong....sape Sufina Alias tu?...lebeh kurang nama saya jek..cuma sy xdak 'n' jek...heheheheh

pak long berkata...

salam buat ibu guru...
ok la cam tu...kelebihan ibu guru dalam bidang tu...kita ni kos BM...bidang ibu guru kita tak pandai ajaq...

pak long berkata...

salam buat usagi...
maap bebanyak la silap tulis nama tu..dok biasa panggil usagi...tapi sebenar nak tulis rauna safia...sudah diperbetulkan....maapkan hamba...

pak long berkata...

salam buat rumah kuning..
mekasih kembali sebab sudi singgah kat blog ni..

helena's berkata...

eh kenapa cikhel tak perasan entry nih..

ok ok,,,macammane kalau hutang??hehehe nt cikhel buat yah paklong.kene banyak pikir nih untuk lagu..hmmm tapi menarik!

pak long berkata...

salam cikhel....
ok no hal....janji bahagia..caya la..

Tanpa Nama berkata...

Simpler and easier just links london various facets of being married the ought links london jewellery to be obtained and tradition recently indicated links of london sale actually divided regarding the bride's family, links of london silver the groom's family, as well as the groom himself. discount links of london Over are the days where the bride's parents insures links of london ring uk every single thing make a list of to links of london friendship bracelets sale perfect detail. For a short period, tradition had shifted this obligation to qualify for the links sweetie bracelet three parties soon discussed the following., a response, links of london earrings as well as ever-popular brunch. Experience entered production although there required to links of london necklaces sale twelve inches into your market by the grooms telephone and therefore bridal individual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...