Kengkawan ( المرافقون )

Khamis, 28 Januari 2010

Kegunaan simbol dalam Adobe Photoshop

Lama aku tak sembang bab adobe photoshop ni....kali ni aku sambung lagi bab simbol yang terdapat dalam adobe photoshop.......
nak tahu lebih lanjut layari la blog


ni pun blog aku jugak....saja buat prancais bagi banyak blog....jadi sama-sama la kita kongsi ilmu...aku tak la pandai sangat bab ni...cuma asas jer la.....

jemur kain atas penyidai,
penyidai dekat rumah mamu,
aku bukan nak tunjuk pandai,
cuma sekadar berkongsi ilmu...

16 ulasan:

mama ju, berkata...

Terimakasi daun keladi..
Ajarlah kami lagi..

::SizuKa:: berkata...

dulu ada belajar adobe ni, tapi sekejap je belajar. pastu dah lama tinggal. now edit gmbr guna photoscape je. photoscape best. ala-ala macam adobe photoshop jugak.

azieazah berkata...

Utk pengetahuan PAK LONG saya bekerja dgn dikelilingi segala cara guna Adobe Photoshop ni (sbb publishing & advertising), tapi saya tetap juga tidak mahir (bukan department saya)..

memang seronok jika dapat kuasai.. ada juga belajar sikit2.. paling saya lambat tangkap adalah bab “layer” dan ”mask”

heeeeee...

~ ReD ~ berkata...

bagus la berkongsi ilmu...;)

pak long berkata...

salam mama ju....
kita nak kongsi ilmu....biar semua dapat faedahnya insyaalah..

pak long berkata...

salam sizuka...
photoscape tu macam photopuket ker...nak jugak kongsi ilmu..

pak long berkata...

salam buat azie...
kiter pun tak mahir sangat..setakat yang asas jer...bab layer dan mask pun boleh sikit-sikit jer....
hamba sedang menuntut lagi...

pak long berkata...

salam red...
moga kita dapat sesuatu yang terbaik dari ilmu yang diberikan...
appy selalu

Kunang-Kunang berkata...

Saya tak pernah guna photoshop ni. Apa pun terima kasih Pak long sudi berkongsi ilmu it di sini.

joijoi80 berkata...

belum kesempatan nak praktik tutorial paklong.

Zizaq berkata...

Salam Pak long.
Terima kasih di atas pandangan.

pak long berkata...

salam buat akak kunang-kunang...
akak boleh cuba...ni kira kita bagi yang paling asas...insyaalah bolehnyer...

pak long berkata...

salam buat joijoi80....
no hal kalau sempat praktkal....janji tahu serba sedikit tentang PS ni...

pak long berkata...

salam zizaq...
berkongsi apa yang boleh memberikan manfaat...moga ada sedikit pahala..

Syima Syaz berkata...

salam pak long
saya pun guna photoscape je.ala2 photoshop jugak cume senang...guna short cut je.cube paklong pegi blog ni http://burtburdy.blogspot.com/ dan dowload photoscape tu kat situ...
tapi saya still nak try adobe photoshop.thanks sbb buat toturial tuh ek...=)

pak long berkata...

salam buat syima...
mekasih banyak atas info berharga..nanti nak try menda la pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...