Kengkawan ( المرافقون )

Rabu, 16 Februari 2011

Pengakuan Ikhlas.....

PENGAKUAN IKHLAS !!!

DENGAN HANYA BERMODALKAN RM 360.00

APA YANG SAYA BOLEH BUAT.......





1. Dengan "menjointkan" diri melalui program jualan terus. Aku rasa dengan duit yang aku ada alamat lebur macam tu la.Aku bersusah payah pulun cari mata, yang diatas kaya raya. Ni menang kes naya.


2. Buat bisnes klik-klik diinternet atau e-bisnes. Ni lagi satu usaha yang nampak macam kabur jer. Setakat boleh buat email untuk pesbok, buat blog yang sampoi. Jangan harap la boleh buat bisnes dalam internet. Baik duit tu aku beli pukat, sah boleh mukat ikan sepat.


3. Yang ni aku rasa logik sikit. Sebabnya setakat ni aku masuk tak der la lagi kena kencing. Boleh jugak la beli ikan sardin tin untuk makan tengah hari.

KESIMPULANNYA:
Berhati-hati untuk buat duit. Dan tidak ada manusia dalam dunia ni yang banyak duit nak ajak kita senang-senang dapat banyak duit macam mereka. Kena usaha mengikut keupayaan kita.
Akhirnya kalau dah banyak duit...
"JANGAN LUPA BERZAKAT".

kata pak long: Buat benda yang termampu oleh kita.

14 ulasan:

Mak Su berkata...

pak long, sy stuju, dan saya learnt something recently

pak long berkata...

salam mak su...
buat takat yang kita tahu kan mak su..

khaifaiz berkata...

salam.. lagi satu jgn terlalu tamak.. nti rugi plak.. haha

pak long berkata...

salam baut faiz...
tepat sekali...org tamak kengkadang rugi....ada masa untung...hehehe

A.s.t.i.n.a berkata...

syukur seadanya Pak Long.. ramai tertipu kerana duit..

AISHA INANI berkata...

yep pak long, sekarang iklan online semua gempak2.
kalo sng terpedaya, mmg habis, plus kalo tegh terdesak mmg nmpk je la iklan yang publisity tuhh. hmmm

Kunang-Kunang berkata...

Salam Pak Long,

Orang2 baru pencen juga akan dicari oleh orang2 yang nak ajak kita kaya ni, berhati2.

DiaUmaiNiNaz berkata...

mane ade benda yang dapat mudah sangat kalu tak perlukan usaha yg lebih...takde jaminan untuk kaya dgn klik2 saja...kecualilah kita melabur dlm Amanah Saham cm Paklong saran tu...buat setakat apa yg kita tahu je...jangan buang duit tanpa soal selidik dulu...nak ikut paklong memukat la..dinaz ni pon kaki jgk tau...haha xbole blah...

Zura berkata...

yg penting duit tue dr sumber yg betul...dan di laburkan pd jalan yg sah..

pak long berkata...

salam astina..
bersyukur dengan apa yg ada, adalah yang terbaik

pak long berkata...

salam asiha...
habis pulus kena kencing kalau tak berhati-hati

pak long berkata...

salam buat akak..
abih duit pencen kan kak..

pak long berkata...

salam buat naz..
jom la kita pi mukat..

pak long berkata...

salam zura...
tahu kan sumber halal dan haramnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...