Kengkawan ( المرافقون )

Isnin, 10 Januari 2011

Sekolah Dah Bemula.



sekolah dah bermula dan bermula la belanja untuk persekolah anak-anak. memang banyak duit keluar. kemudian ditambah dengan bayaran yuran yang agak tinggi. dengan keadaan ekonomi cerah-gelap ni seriau jugak dengan perbelanjaan macam ni. kenapa yuran sekolah tinggi sangat..? entah sapa la boleh jawab soalan sedemikan.

8 ulasan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

GKSB rindu zaman sekolah dulu hehe..

**selamat kembali pak long

Syima Syaz berkata...

alhamdulillah adik beradik saya semua dah habis sekolah.ringan beban mak ayah.pulak tu kami semua tak dapat buku teks pinjaman.beli buku lagi, yuran lagi...thats why baju beli 1 je dan bag 2,3 tahun blh guna lagi...
bila ingatkan semua ni,rasa nak nangis teringat mcm mana susahnya ayah dulu cari duit.dah lah ayah OKU.tapi tak pernah merungut dan tak amik pun fasiliti yang kerajaan bagi utk OKU sebab mau berdikari.proud sangat!
=)

misza berkata...

saya ada 4 anak dan sekolah di 4 sekolah berlainan. kena menabung dari awal tahun sebelumnya. awal tahun ni pulak dah mula menabung untuk tahun depan...
pelajaran dah jadi perniagaan sekarang.

pak long berkata...

GKSB...terima kasih banyak singgah kat blog ni..

pak long berkata...

salam syima..
ni la namanya pengorbanan sejati...memang layak berbangga..

pak long berkata...

salam misza...
betul tu kena beringat awal...tak la sakit sangat..

Zura berkata...

lg tensen harga barang dh naik..

pak long berkata...

salam zura..
memang tension barang naik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...