Kengkawan ( المرافقون )

Jumaat, 8 Januari 2010

Tangkap Sadis aku....

video

Filem....filem....filem..banyak filem melayu kat pasaran....bagi aku satu pun tak mengancam jiwer...aku lebih suka layan filem animasi dari filem manusia sebenar...citernyer lebih menarik...biar la tak logik...tapi tu kan animasi....semua filem animasi aku dah tengok...tapi kali ni aku agak kagum dengan jalan cerita filem upin,ipin and geng....aku memang sejak dulu meminati citer upin dan ipin....tapi bila dijadikan filem aku rasa was-was tentang filem tu....tapi aku tetap ingin menonton filem tu...lantak la apa nak jadi...kalau syok kira aku untung..kalau tak best kira aku layan bodoh jer....

bila start filem tu....aku layan jer...mak aii dia punya latar cukup menarik....gambaran suasana kampung yang cukup harmoni....situasi masyarakat berbilang kaum cukup mesra....memang best filem ni....tapi aku nak citer part yang aku tak sangka....babak akhir tu....adusssssss......sadis aku...tangkap leleh la bila aku hayatinya....tu la sedutan video kat atas tu...part yang aku upload tu yang membuatkan aku tangkap leleh...sadis abih....

gambaran kasih sayang, setia kawan dan kejujuran diolah begitu teliti dan mesej tu sampai kelubuk ati aku...bayangkan....antara binatang bernama "opet" dengan jurubahasa "raju"ditambah suara upin-ipin yang unik membuatkan dialog tu cukup meruntun perasaan....mesej kemanusian bertemakan kejujuran dan setia kawan serta penghargaan jasa disampaikan begitu berjaya sekali....jadi aku bagi 5 bintang kat filem ni....

pasipaga...pasipaga...pasipaga...

14 ulasan:

Armyrule berkata...

wah xsangka pak long minat animasi gak eh...best kan citer ni...kagum anak Malaysia boleh buat camtu...

pak long berkata...

salam armyrule...
fuhh memang best kan mirule citer tu..
memang kagum ngan animasi mereka.
buat murule....layan animasi

Armyrule berkata...

dalam laptop saya ni masih dok ada lg citer dia..syg nak delete...nak simpan buat tontonan anak cucu kelak...hohoho

pak long berkata...

salam...
betul tu myrule....simpan buat kenangan...nengok 3-4 kali pun tak jemu...

FarhanaDr berkata...

Pak Long.. Cite ni mmg best.. Hahaha.. Sally tu adelah pling best.. Ahaks.. ;p

pak long berkata...

salam buat FarhanaDr...
haah....sally...tak kuasa mak....hehehehe...lucu abis...

Hafizah Haruno berkata...

best dan memang comel...
tak rugi layan!

pak long berkata...

salam hafizah...
memang best..layan jiwa ngan filem animasi....appy selalu

Aidah berkata...

Salam Pak Long,
Memang best Upin & Ipin ni kan. Kami 1 family ntah dh berapa kali tengok. Siapa kata anak Malaysia tak boleh buat kartun yg bermutu camtu

botaq berkata...

hihihihihhihihi...... upin dan ipin ni memang citer best pun... harap2 laa ada kluang man the movie plak..

Nescafe ais berkata...

Filem animasi yang terbaik. Walaupun masih terdapat kekurangan, tapi gua percaya, tak lama lagi filem yang berbentuk animasi seperti ini akan berjaya.

pak long berkata...

salam buat aidah....
memang best...ni kalau free..layan lam kelas filem ni....gerenti senyap bebudak...

pak long berkata...

salam botaq...
yesss...memang nak tunggu kluang man dan usop sonto dijadikan filem...

pak long berkata...

salam tuan nes....
memang betul tu.....ana pun harap ada lagi kular filem animasi terbaik malaysia tahun 2010..
pasipaga..pasipaga buat tuan nes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...