Kengkawan ( المرافقون )

Selasa, 19 Januari 2010

Duit gaji masyuk biler

Salam semua kakitangan awam sekelian.....ni ada senarai masyuk gaji untuk Tahun 2010......boleh la buat percaturan yang paling bermanfaat...tengok bila gaji awal masyuk dan bila time kritikal....keja-keja jugak...gaji kena tengok bila masyuknyer....

berkhidmat untuk agama, bangsa dan negara

没有钱不说
méi yǒu qián bù shuō
tak ada duit, jangan cakap

29 ulasan:

sebelas berkata...

hahaha..saye bulan nie duk tggu gaji pree je lah kot..pasal dah mc dekat sebulan bulan nie.. :P

JMR berkata...

hehehe.siap ada list utk setahun gaji nih..best keje gomen..tp keje biar ikhlas..hehehhe

joegrimjow berkata...

betapa best kalau gaji masuk hari2
kena lah kerja sendiri
;-)

pak long berkata...

salam buat sebelas...
keja gomen mc gaji masyuk jugak...
tu yg syoknyer...

pak long berkata...

salam JMR...
betul tu..kena ikhlas...
pak long teringat lagu Zainal abidin...ikhlas tapi jauh...

pak long berkata...

salam joe...
kalau gaji masyuk hari-hari...
hari hari mau....senang la bank cap paler rimau...hehehehe

ezzati berkata...

samalaaa time gji kite...hehe..
bln 2 plg best plg awal...hehe..tp, bahaya..huhu

eija ^_^ berkata...

mane pak long ambik nie hehe...

hehe... tak tahu pun de jadual mcm nie hehe

pak long berkata...

salam buat ezzati....
time tu la dinamakan "kritikal"
berbahaya tuk perahu kecil...huhuhu

pak long berkata...

salam buat eija....
ambik ngan kerani sekolah...
penting ni....belanjawan haji bakhil..hehehehe

adiwarnatasya berkata...

Pak Long bicara ttg gaji...jue pon tgh tak sabar nak tunggu hujung bulan nie:)

Kancilbiru berkata...

gaji jan & feb sangat dekat..dapat banyak tu kalau himpun..hehe

Norakmar binti Yusoff berkata...

terima kasih Pak Long dapat saya buat belanjawan berhemah

pak long berkata...

salam buat jue...
dah tak lama dah nak gaji....bestnyer

pak long berkata...

salam buat kancil biru...
bln 1&2 dekat....bln 3 kritikal...hehehehe

pak long berkata...

salam buat nor....
bajek jangan tak bajek.....duit skrg ni kecik nilainyer...

Kak Aidah berkata...

Salam pak Long,

Betul,betul,betul. Walaupun sy ni tak kerja hanya surirumah sepenuh masa je tapi time2 gaji sy le org yg paling sibuk ke hulu ke hilir membayar pinjaman Ah-Long berlesen (bank le tu).

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

lambat betul 25/1 tu....

joijoi80 berkata...

Gaji.........? bilo gaji den nak bertamboh ..cam cikgu-cikgi..

Jijahh @ f.k berkata...

mmmm still jijah muflis 3 bulan nihh ... "paklong" takmo jadi "along" kaa??

iBu...gUru berkata...

salam pak long,
kita nak tunggu 25hb. jenuh. anak2 suruh bank in tak kira date....... tak bank in cian plak

pak long berkata...

salam kak aidah...
gaji dapat pegang kejap jer kan..pastu tu masuk bank balik....buat kak aidah...moga bahagia dimasa gaji...hehehe

pak long berkata...

walaikumsalam cikgu KL...
memang rasa lambat kan kalau nak dapat gaji...tapi kejap jer perabih gaji...huhuhuhu

pak long berkata...

salam joijoi...
nak bagi bertambah...jom kita geng blogger main kutu..amacam cadangan pak long..???

pak long berkata...

salam jijah...
pak long bukan along..pak long cuma nak tolong....
tolonggggggggggg umah terbakor...hehehe
buat jijah...moga appy dikala gaji

pak long berkata...

salam buat ibu guru..
betui tu....time kritikal pun depa suh kirim duit.....penin nak pikiaq...

MrsNor berkata...

sedak laa ore khijo gal///ada list gaji masuk.Kito hok tok kijo ni gak dok tadoh tagey jah ...

pak long berkata...

saley buak mrsNor....
sedak ghapo gak....kija makey gaji sokmo pitih putus semace....
baik la kija supo demo..tadah tangey...kabar-kabar penuh pitih ditangey...

Syima Syaz berkata...

pak long...terima kasih.sgt berguna utk saya 'along berdaftar' dari citibank.... blh lbh agresif skit mintak duit time2 dah gaji ni!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...